PRO România Timiș acuză primăria în scandalul „străzilor private” de la Dumbrăvița....

PRO România Timiș acuză primăria în scandalul „străzilor private” de la Dumbrăvița. Replica lui Horia Bugarin

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Pro România, Adrian Pau, a declarat, joi, că Primăria Dumbrăvița trebuia să facă demersuri, încă din anul 2000, să intre în posesia acelor drumuri private de pe raza localității pentru care se plătește drept de servitute.

„Abuzul actualului primar nu este că le cere oamenilor (n.r. – bani) pe străzile astea private, la unii le cere, la alții nu le cere. Nu este normal să nu faci absolut nimic, ca administrație, pe străzile deja construite, să nu faci demersurile necesare pentru a intra în posesia acestor drumuri.


Primul demers legal pe care ar trebui să îl facă Primăria Dumbrăvița ar fi să inițieze o hotărâre de consiliu local, prin care mandatează o comisie de negociere să se ocupe de achiziția acestor terenuri. Domnul primar Bugarin nu poate recupera nimic fără HCL, este abuziv. Vrem să tragem un semnal mare de alarmă că trebuie rezolvată, legal, această problemă. Dacă nu faci toți pașii administrativi prevăzuți de legislația în vigoare, riști să ai probleme”, a declarat joi, liderul Pro România Timiș, Adrian Pau.

Acesta a mai precizat că Alina Sperlea, consilier local al Pro România la Dumbrăvița, a donat aproximativ 6.000 de metri pătrați de teren administrației locale pe mai multe străzi din comună.

Printre cei care au cumpărat, de la ANAF, străzi, se numără și activistul Cristian Brâncovan. Despre acesta, Pau a spus că are o problemă cu hoții de buzunare, dar nu și cu cei care bagă mâna în buzunarele oamenilor.

„Sunt niște eforturi uriașe de a le recupera. Pot fi acuzat că nu fac altele, dar aici chiar mă chinui să le recuperez pe niște spețe foarte complicate. Din 112 au mai rămas 49 de recuperat (n.r. – în mandatul său). Sunt străzi de 8, 12 ani nerecuperate”, a declarat primarul comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin, pentru PRESSALERT.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.