Progres în două proiecte din infrastructura sportivă a Timișoarei

Progres în două proiecte din infrastructura sportivă a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Cosmin Tabără a anunțat că săptămâna aceasta a fost aprobat avizul de mediu pentru baza sportivă de pe str. Costică Rădulescu, finanțată de Compania Națională de Investiții (CNI). După perioada legală de contestații de 10 zile, următorul pas este eliberarea autorizației de construcție de către Primăria Timișoara.

„Partea birocratică pentru acest proiect a durat nepermis de mult. Baza similară de la Petroșani, pornită în același timp cu Timișoara, este aproape gata, iar la Sânnicolau Mare, în două luni, s-a ajuns la faza de ridicare a tribunelor.


Este rușinos pentru noi că am rămas atât de mult în urmă din motive birocratice, dar mă bucur că măcar acum se fac pași mai concreți pentru începerea lucrărilor. Sper să recuperăm timpul pierdut și anul viitor să ne putem bucura de această bază”, a transmis Tabără.

De asemenea, viceprimarul a anunțat că astăzi înaintează edilului-șef documentația pentru a scoate la licitație pentru proiectul tehnic și execuția unui stadion de tip „lego”, cu 9.000 de locuri, care ar putea fi construit pe Calea Buziașului, la capătul liniei de tramvai, în fața fostei fabrici Optica SA.

„Avem nevoie de un stadion nou, nu doar pentru fotbal, ci și pentru alte sporturi, dar și acțiuni culturale și concerte. Documentația pentru această investiție este finalizată de o săptămână, dar am așteptat soluționarea, chiar și temporară, a problemei cu furnizarea agentului termic. Arena de pe strada Costică Rădulescu se face cu bani de la CNI, iar stadionul «lego» cu bani din bugetul de investiții, așadar nu implică sume din bugetul de funcționare și nu afectează subvențiile pentru Colterm. Suntem în prag de iarnă, veștile de astăzi nu înseamnă că de mâine vom vedea utilaje pe șantierele acestor obiective de infrastructură sportivă. Suntem însă pe drumul cel bun și mi-am luat angajamentul de a urmări îndeaproape aceste investiții necesare pentru Timișoara”, mai spune mesajul lui Cosmin Tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.