Proteste violente în Olanda. Cinci polițiști răniți, unul grav, și zeci de...

Proteste violente în Olanda. Cinci polițiști răniți, unul grav, și zeci de persoane reținute

0
DISTRIBUIȚI

Cinci polițiști au fost răniți, unul grav, în timpul protestelor din Haga față de restricțiile pandemice. Cel puțin 28 de persoane au fost reținute în trei zone ale Olandei.

Cinci ofițeri de poliție au fost răniți în Olanda și cel puțin 28 de persoane au fost reținute în trei zone, în timpul protestelor violente împotriva restricțiilor COVID-19, conform Reuters.

Protestele au continuat pentru a doua zi, sâmbătă seara. Autoritățile olandeze au folosit tunuri de apă, câini și cai pentru a-i risipi pe protestatari.

Tinerii s-au înfuriat și pentru că s-au interzis focurile de artificii de Revelion.

Unele dintre cele mai grave confruntări din noaptea de sâmbătă spre duminică au avut loc la Haga, unde cinci ofițeri au fost răniți, dintre care unul grav, potrivit unui comunicat al poliției.

Poliția a arestat șapte persoane, una dintre ele pentru că a aruncat o piatră în parbrizul unei ambulanțe.

Alte 13 arestări au fost raportate de poliție în două orașe din Limburg, în timp ce proteste au fost semnalate și în provincia nordică Flevoland.


Opt persoane au fost reținute în Urk, unde o stație de testare COVID-19 a fost incendiată la începutul acestui an.

Manifestările au început vineri seară la Rotterdam, unde poliția a deschis focul asupra mulțimii. Trei persoane despre care se crede că au fost rănite de gloanțe sunt încă în spital duminică, potrivit unui comunicat al autorităților.

Protestele au fost declanșate de opoziție față de planurile guvernului de a restricționa utilizarea certificatului verde la persoanele care fie s-au vindecat de COVID-19, fie au fost vaccinate, excluzându-le pe cele care au un rezultat negativ al testului.

La sfârșitul săptămânii trecute, Țările de Jos au reintrodus unele măsuri de carantină pentru o perioadă inițială de trei săptămâni, în încercarea de a încetini virusul, însă infecțiile zilnice au rămas la cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.