PSD Timiș, revoltat de introducerea monitorizării personalului la Spitalul Municipal din Timișoara....

PSD Timiș, revoltat de introducerea monitorizării personalului la Spitalul Municipal din Timișoara. Ce spune managerul

2
DISTRIBUIȚI

Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timişoara de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere pe perioada desfășurării activității la locul de muncă.

„Este o insultă la adresa jurământului lui Hipocrate şi o jignire ce loveşte însăşi esența actului medical. În timp ce PSD a mărit substanțial veniturile cadrelor medicale, oferindu-le respectul pe care îl merită, actuala conducere a Spitalului Municipal din Timişoara îşi bate efectiv joc de ei. Medicii sunt eroi, nu puşcăriaşi supravegheabili cu dispozitive electronice! Transmitem, pe această cale, celor care au alocat sume de zeci de mii de euro pe lună pentru servicii inutile de supraveghere, că mai bine ar fi fost să îndrepte acești bani spre achiziționarea de teste covid sau spre ceva ce ar fi adus un beneficiu real pacienților, mai ales în această perioadă critică de pandemie.


Domnilor, nu puteți cuantifica în parametri atât de primari calitatea actului medical”, a transmis, miercuri, Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timișoara.

Acesta susține că achiziția sistemelor a fost făcută fără a se folosi transparența în acest sens și face un apel către organele competente să se sesizeze și să verifice corectitudinea și legalitatea, iar cei care se vor găsi vinovați în vreun fel să fie trași la răspundere.

„Cât despre partea morală a acestui fapt, cuvintele sunt de prisos”, a spus Ritivoiu.

În replică, managerul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița, ne-a declarat că „sistemul nu monitorizează personalul, ci spațiile. Personalul are un dispozitiv electronic pe care îl poartă, care nu iradiază, nu înregistrează. Vrem să vedem cât de repede se deplasează, cât de des merg la patul bolnavului”.

Malița ne-a mai spus că prin acest demers vrea să mobilizeze personalul medical să-și facă treaba.

„În condițiile în care unii medici au unul – doi pacienți externați pe lună, normal că nu o să le convină să le poarte. Vreau să își facă meseria pentru care își iau salariul, nu se poate să vii o oră pe zi la lucru sau deloc. Costul de monitorizare este de 70 de lei per persoană pe lună, dacă sistemul își dovedește eficiența îl vom păstra. Vrem să mobilizăm personalul să își facă treaba”, ne-a spus managerul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița.

2 COMENTARII

  1. Sa vedem ce va zice baiatul asta de ritivoi cand va fi internat el sau ai lui si se va lovii de proverbiala indiferenta a eroilor neamului si cand la ora 11 nu va mai gasi picior de medic ca sunt la privat. Sau poate el are bani si isi permite consultatii in privat. Mare idiot!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.