Regretatul fotograf timișorean Liviu Tulbure are parte de o expoziție in memoriam...

Regretatul fotograf timișorean Liviu Tulbure are parte de o expoziție in memoriam în cadrul festivalului internațional de jazz de la Pancevo

0
DISTRIBUIȚI

Regretatul fotograf timișorean Liviu Tulbure are parte de o expoziție comemorativă in memoriam, în cadrul celei de-a 24-a ediții a festivalului internațional de Jazz de la Pancevo (Serbia), eveniment care se desfășoară la sfârșitul acestei săptămâni în țara vecină. „Sunt expuse 35 de fotografii, majoritatea cu artiști fotografiati de către Liviu Tulbure în cadrul festivalurilor de jazz din Belgrad și Pancevo, unde a participat ca și fotograf începând din 2014“, spune Nedici Dragoslav, fotograful timișorean care s-a ocupat de selecţia fotografiilor, de transportul acestora şi aranjarea pe simezele centrului.

Expoziţia dedicată lui Liviu Tulbure a fost organizată de Centrul cultural din Pancevo, în foaierul acestei instituţii, la iniţiativa lui Voislav Pantici, Slobodan Tanasievici şi Nemanja Bogdanov, cu concursul Muzeului de Artă din Timişoara şi cu efortul depus de colegul şi prietenul lui Liviu, fotograful Dragoslav Nedici.

Născut în 1958 la Ceanu Mic, în judeţul Cluj, și crescut în Timișoara, Liviu Tulbure a descoperit lumea prin lentila aparatelor foto și video la vârsta de 13 ani.


Din 1987 a lucrat ca fotograf la Muzeul Banatului și din 2006 a fost fotograf la Muzeului de Artă din Timişoara. Liviu Tulbure a fost unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi din zona de vest a ţării, un mare iubitor de muzică de calitate, el fiind prezent și activ la multe din festivalurile și concertele din România și din afara granițelor. Portretele realizate de Liviu Tulbure, instantanee expresive ale unor mari personalități muzicale, au rămas semn al unei cercetări fotografice complexe. Artistul s-a stins din viață în acest an, răpus de Covid 19. În luna mai, Muzeul Național de Artă Timișoara a organizat expoziția Jazz must go on by Liviu Tulbure, iar în luna septembrie în sala barocă a Muzeului Național de Artă a avut loc un concert de jazz în memoria artistului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.