Rețea infracțională cu „dublă specializare”, droguri și contrabandă cu țigări, destructurată de...

Rețea infracțională cu „dublă specializare”, droguri și contrabandă cu țigări, destructurată de polițiștii bănățeni

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, au efectuat un număr de șapte percheziții domiciliare pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de mare risc și de risc în vederea consumului propriu, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv și colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate săvârşirii acesteia, în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2020, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, pe raza orașului Bocșa, județului Caraș-Severin, în vederea comiterii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, din categoria amfetaminelor.

„Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, liderul grupului infracțional a constituit, în paralel cu activitatea de trafic de droguri, un alt grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări. În ceea ce privește distribuția drogurilor de risc și de mare risc, respectiv cannbis, amfetamine și comprimate ecstasy, s-a reținut că acestea erau achiziționate în principal de pe raza județului Timiș, de la persoane cunoscute liderului grupării.


Ulterior drogurile erau distribuite pe raza județului Caraș-Severin, în special în localitățile Reșița și Bocșa. Pe parcursul monitorizării grupării, au fost realizate mai multe activități de prindere în flagrant, fiind confiscate aproximativ 300 de pastile de ecstasy. Referitor la săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări, s-a stabilit faptul că țigaretele neaccizate erau achiziționate de la diferiți furnizori din județul Suceava, membri ai unor grupări infracționale organizate care desfășurau activități infracționale la un nivel ridicat, grupări care își permiteau alimentarea mai multor piețe de desfacere. Activitatea infracțională a fost structurată pe două paliere, respectiv, un segment de aprovizionare, format din persoane de pe raza județului Suceava și un segment de distribuție reprezentat din persoane de pe raza județului Caraş-Severin. Ţigaretele neaccizate erau distribuite pe piața neagră din zona orașului Bocșa, piață pe care liderul grupului a activat în urma cu mai mulți ani. În urma monitorizării acestor activități infracționale, au fost realizate mai multe acțiuni operative în urma cărora au fost confiscate peste 62 baxuri de țigarete provenite din contrabanda”, a transmis DIICOT

La sediul DIICOT Caraș-Severin au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin și Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Oamenii legii fac precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Și perchezițiile în acest dosar fac parte din acțiunea „Ziua Z”, în care polițiștii, împreună cu procurorii DIICOT, vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.