S-a încheiat o nouă ediție a concursului „Cea mai frumoasă casă în...

S-a încheiat o nouă ediție a concursului „Cea mai frumoasă casă în Banat”. Cum arată podiumul

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului a organizat în acastă lună cea de-a doua ediție a concursului „Cea mai frumoasă casă din Banat”, fotografii amatori fiind invitați să trimită fotografii cu case bănățene care se remarcă prin frumusețea lor. Un juriu alcătuit din specialiști ai muzeului a selectat 12 fotografii care s-au calificat în finală iar în ultima săptămână a concursului, publicul a putut vota casele pe care le-a considerat cele mai frumoase.

Pe adresa muzeului au fost trimise 129 de fotografii, iar cele 12 case alese pentru finala concursului sunt atât din vechea Timișoară, cât și din mediul rural, fiecare având un farmec aparte.

„Cea mai frumoasă casă in Banat” a fost desemnată „casa cu iederă roșie”, o fotografie a Andreei Baltă care a întrunit 395 de voturi din cele 754 exprimate de votanți. Locul al doilea a fost ajudecat de Rusalin Fîc, cu fotografia unei case din Bratova, care a obținut 365 de voturi, iar cel de-al treilea a fost acordat casei Brück, fotografiată de Timea Györfi, care a obținut 281 de voturi.

Casă din Bratova

O casă din Elisabetin, fosta bancă de scont din Timișoara, o moară veche, o casă din Valea Almăjului , „Ravensca Houses”, „casa fermecată”, o gospodărie șvăbească din Bulgăruș, „Sărăcuța” și ograda olarului sunt următoarele clasate.

Premiile constau în cărți și obiecte de artă în valoare de 10.000 de lei, din care 4.000 de lei pentru premiul I, 2.500 de lei pentru premiul al doilea, 1.500 de lei pentru premiul al treilea și mențiuni în valoare de 2.000 de lei.


Fiecare din cei 12 finaliști va putea reprezenta câte o pagină din calendarul Banatului pe anul 2022.

Casa Brück

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.