SCANDALOS Cum a reușit procurorul Teodorescu să anuleze probele cheie din dosarul...

SCANDALOS Cum a reușit procurorul Teodorescu să anuleze probele cheie din dosarul agentului care a cerut șpagă 2.500 de euro de la liderul unui clan țigănesc

2
DISTRIBUIȚI

Situație halucinantă în dosarul de corupție în care un polițist de frontiera a fost trimis în judecată după ce se pregătea să scoată din țară liderul unui clan țigănesc din Lugoj pentru a scăpa de executarea pedepsei.

Costa Căldăraș, zis ”Baloo” era sub control judiciar își aștepta sentința definitivă de la Curtea de Apel Timișoara în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor după ce a tras cu au tras cu pistolul pentru a determina un clan rival să îi plătească taxă de protecție de 100.000 de euro. Agentul Daniel Zgăvârdia, din Reșița, angajat la punctul de trecere a frontierei Cenad, a fost de acord să-l scoată din țară pentru 2.500 de euro. Pentru asta a făcut schimb de tură cu un coleg și a venit la Lugoj să-l preia pe ”Baloo”.


Din discuții a reieșit că nu era pentru prima oară când polițistul îl ajuta. În urmă cu câțiva ani, agentul l-a urcat în mașina sa pe Costa Căldăraș, care era căutat de autorități, și l-a dus până la Mako, în Ungaria, tot pentru 2.500 euro.

Polițistul de frontieră a fost prins în flagrant de cei de la DGA sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin pentru că magistrații din Timiș au susținut că nu este competența lor acest caz,. Procurorul Oliver Teodorescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin este cel care a dat ordonanțele provizorii în baza cărora s-au realizat înregistrările ambientale în care se discuta despre bani și despre scoaterea ilegală din țară a lui ”Baloo”. Conform legislației, în maxim 24 de ore de la expirarea celor 48 de ore de la emiterea ordonanței, procurorul trebuia să meargă pentru confirmarea ordonanței și a probelor obținute în fața unui judecător de drepturi și libertăți.

Procurorul Oliver Teodorescu nu a făcut acest lucru decât după trei zile fapt ce a făcut ca practic probele obținute să fie nule, instanța hotărând ca toate înregistrările să fie scoase din dosar. Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ședinței de la Tribunalul Timiș în care s-a judecat cererea de prelungire a arestului preventiv pentru agentul de la Poliția de Frontieră. ”Nu mai rămân în dosar decât denunțul și procesul verbal de flagrant. Oricum, clientul meu a solicitat încheierea unui acord pentru recunoașterea vinovăției, dar nu am primit niciun răspuns de la procuror. Vom merge pe procedura simplificată””, a susținut avocata inculpatului. Curtea de Apel Timișoara a decis, ieri, ca Zgăvârdia să rămână, în continuare, în arest pentru următoarele 30 de zile, confirmând decizia Tribunalului Timiș.

2 COMENTARII

  1. Ceea ce a făcut în prezent vine ( ,, se potriveşte ” ) ,, ca o mănuşă ” față ceea ce a făcut şi în trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat , în repetate rânduri , asemeni altora…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.