Șpagă de 10.000 de euro pe săptămână ca să lase migranții...

Șpagă de 10.000 de euro pe săptămână ca să lase migranții să intre în România. Cine sunt cei reținuți de DNA Timișoara UPDATE 1 Decizia instanței

5
DISTRIBUIȚI

Operațiune în forță a anchetatorilor de la DNA Timișoara și a trupelor speciale de intervenție ale Poliției Timiș, duminică după amiază, în parcarea mall-ului din Calea Șagului – un român și un kosovar au fost capturați la scurt timp după ce au încheiat o afacere extrem de profitabilă cu un polițist de frontieră.

Agentul, care lucrează pe o mașină de termoviziune care asigura securitatea frontierei cu Serbia, a fost abordat de un consătean plecat în Austria care i-a propus să asigure migranților prin sectorul pe care-l supraveghea. Rețeaua de traficanți de persoane urma să-i plătească pentru fiecare om care era lăsat să intre în țară 100 de euro și săptămânal gruparea avea de gând să aducă 100 de oameni. Pe scurt – 10.000 euro pe săptămână. Polițistul de frontieră a făcut denunț la DNA și procurorii au început investigațiile. Românul a spus că el este doar un intermediar și că termenii înțelegerii urmează să fie stabiliți cu altcineva.

A fost stabilită o întâlnire și astăzi, românul a venit din Austria împreună cu un kosovar.


S-au întâlnit în parcarea mall-ului din Calea Șagului și au negociat ”colaborarea”.  Kosovarul i-a explicat agentului că, pe fiecare tură, urmează să intre grupuri de câte 25-30 de migranți și că va fi plătit după fiecare transport. Promisiunea a fost că va fi o afacere pe termen lung. La scurt timp după încheierea afacerii, kosovarul și intermediarul român s-au trezit înconjurați de polițiștii de la SAS care i-au imobilizat după ce i-au scos din mașina cu care au venit. Cei doi au fost duși pentru audieri la sediul DNA Timișoara și reținuți, azi noapte, pentru 24 de ore sub acuzația de dare de mită.

UPDATE 1 Nicolae Girmencea și Astrit Beciri au fost prezentați, în această după amiază, Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă. Girmencea a recunoscut parțial acuzațiile, susținând că de fapt ar fi vrut să-l convingă pe polițistul de frontieră să ducă migranții de la granița cu Serbia până la Timișoara nu să le permită intrarea în țară. În schimb, a recunoscut că Beciri era cel care l-a instruit ce și cât să negocieze. Kosovarul cu pașaport sârbesc nu a recunoscut nimic, susținând că a venit în Timișoara să viziteze orașul și să ia masa cu prietenul său. În fa instanței, cei doi și-au menținut declarațiile date în fața procurorului. Avocatul românului a cerut instanței să fie mai îngăduitoare cu intermediarul afacerii pentru că a recunoscut. Tribunalul Timiș a decis arestarea preventivă a celor doi. Decizia nu este definitivă, fiind contestată imediat de avocați. Curtea de Apel Timișoara va avea ultimul cuvânt în privința arestării celor doi.

5 COMENTARII

  1. Deși mi-e tare mila și de acesti migranți ce caută soluții de trecere, ca să nu mai stea cu săptaminile prin boscheti, doar din dorința de a migra în tari ca Germania, mai sigure și civilizate. Parca ar fii ROMÎNUL fugar prin anii 80 sub Ceaușescu. Groaznic ce se intimplă

  2. Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:
    a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine; -> posibili teroristi printre cei bagati in tara
    b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului; -> asta e clar
    c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină; -> ong-uri evreiesti, etc
    d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale, -> ca mai sus

    oamenii astia sunt vinovati de TRADARE, dupa definitia scrisa in lege. ce plm de tara e asta? legea nu se aplica la noi? MWIE statului roman si procurorilor inutili!

  3. În societatea noastră , minciuna , hoția, furtul si trădarea au intrat in fibra poporului. Nu știu cum vor mai putea fi scoase.
    Codul penal este masacrat de politicieni discutabili.
    Acești reprezentanți sunt votați de un popor năuc si amețit de emisiuni tv tendențioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.