Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a cerut Guvernului aproape 11 milioane de euro pentru...

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a cerut Guvernului aproape 11 milioane de euro pentru Colterm. Crește temperatura apei calde

0
DISTRIBUIȚI

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a solicitat Guvernului României suma de 54 de milioane de lei, pentru finanțarea societății de termoficare din Timișoara.

„Primăria nu poate da bani la Colterm decât cu o anumită destinație, împrumut, să platească datorii sau pentru subvenționarea gigacaloriei”, ne-a spus, joi, reprezentantul Guvernului în teritoru.

Cererea a fost trimisă după ce premierul Florin Cîțu a cerut tuturor prefecturilor din țară să trimită necesarul sumelor pentru plata cheltuielilor curente și de capital la nivelul ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, conform art.


29 din OUG 83/2014.

Proiectul de HG a fost înaintat, miercuri, de subprefectul Ovidiu Drăgănescu în baza notei de fundamentare întocmite de Primăria Timișoara.

„În curând, Guvernul României va ajuta Primăria Timișoara, societatea Colterm și abonații acesteia cu o sumă consistentă, dar e nevoie și ca administrația locală să găsească sumele necesare, astfel încât să nu mai fie probleme cu furnizarea agentului termic. Bani vor fi dați și altor localități din țară, iar ordonatorii de credite ai UAT-urilor vor răspunde de modul de utilizare a sumelor alocate, în conformitate cu dispozițiile legale”, a precizat Ovidiu Drăgănescu.

Între timp, Colterm a anunțat, în această dimineață, că ” din cursul nopții trecute, s-a reluat aprovizionarea cu cărbune, astfel că am început, treptat, creșterea temperaturii de furnizare a căldurii. Până în această seară, temperatura de plecare din punctele termice va fi de 37 de grade”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.