Succes major, cu pasiune şi public în tribune pentru Politehnica. Steaua, învinsă...

Succes major, cu pasiune şi public în tribune pentru Politehnica. Steaua, învinsă din nou pe Bega

1
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica a obţinut o victorie salutară la revenirea publicului în arenă: 2-1 cu CSA Steaua. Ursu şi Mera au marcat pentru o după masă memorabilă.

Circa 1.500 de timişoreni s-au bucurat de vremea bună şi accesul pe bătrânul stadion.

Poli nu a început rău partida cu CSA Steaua. D. Andrei a încercat fără succes poarta, dar apoi roş-albaştrii au beneficiat mai mult de posesie şi a spart lacătul alb-violet în minutul 29, când Enceanu a reluat din centrul careului, pe jos, la colţul lung, fără şanse pentru Păduraru, după o centrare din dreapta de la Oroian. Putea fi şi 1-1 la pauză, dar Scutaru a reluat cu capul pe transversală din corner.

Partea secundă a adus mai mult aplomb pentru gazdele timişorene. Dar Gerbi a trimis slab din careu, incomodat în minutul 47 de un adversar. A fost o presiune bună, dar fără rezultate în minutele următoare la poarta lui Bălbărău. Au urmat momente de presiune la poarta vizitatorilot, dar fără succes sau mai bine spus, cu probleme la finaizare. Iar steliştii puteau să se desprindă la un contraatac, dar acelaşi Enceanu a trimis imprecis acum în minutul 63. Egalarea a venit cu opt minute înainte de final, cap Ursu, sub bară, dintr-o centrare din dreapta.


Mai mult, Mera a făcut 2-1 tot cu capul cinci minute mai târziu.

Urmează acum meciul de Cupă cu FC Argeş, miercuri. Timişorenii au acumulat 17 puncte în campionat.

Politehnica: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile (67, Oanea) – D. Radu (64, Ursu), Ignea, Lazăr, D. Andrei – Gerbi, Birnoi (90+1, Bocşan). Pe bancă: Murariu – D. Olariu, S. Costea, Haţegan. Antrenor: Nicolae Croitoru.

CSA Steaua: Bălbărău – Oroian (78, Zătreanu), Walace, Beţa, Ad. Ilie – Bărbulescu (cpt.) – Şt. Pacionel, Enceanu (86, Băjenaru), Huiban (64, Ad. Popa) – Buhăescu (78, Călinţaru), Răsdan. Pe bancă: H, Iancu – Ov. Morariu, Gherghiceanu, E. Pacionel. Antrenor: Daniel Opriţa.

„A fost o victorie importantă, avem nevoie de fiecare punct pus în joc. Situaţia din clasament ne obligă. Pe de altă parte, cred că şi nivelul jocului a fost superior. Sau, cel puţin ultimele partide ne arată că suntem în creştere. Trebuie să menţionez că cel puţin în repriza a doua, publicul ne-a fost de un mare ajutor. Efectiv ne-au împins de la spate – au fost extraordinari”, a spus la final Nicolae Croitoru, antrenorul Politehnicii trecându-şi în cont primul succes acasă cu alb-violeţii. Acesta a spus că Centenarul care se împlineşte pe 4 decembrie contează mult pentru echipă: „Noi, în discuţiile pe care le avem, chiar şi săptămâna aceasta, pentru că este un eveniment important în istoria clubului şi cred că şi noi putem să ne aducem contribuţia la această sărbătoare prin evoluţii şi rezultate bune”.

Reşiţeanul Daniel Opriţa s-a arătat foarte dezamăgit de eşecul de la Timişoara: „Se pare că noi dacă conducem putem fi întorşi, dacă suntem conduşi nu mai putem întoarce, asta arată, nu ştiu… trebuie să fim puternici, să te baţi în orice situaţie. Chiar dacă ai luat gol. Noi după ce am luat gol nu am mai putut ţine să luăm un punct. Sunt supărat, la schimbări am zis că vreau jucători de experienţă, să mai ţinem de minge, să nu mai vină peste noi. Am greşit la ambele goluri. Am scăpat din marcaj la faze fixe, unde ştiam că sunt periculoşi… E dureros ce s-a întâmplat”. Roş-albaştrii au rămas şi ei „pe loc”, 6, cu 25 de puncte.

1 COMENTARIU

  1. Pacat ca Poli castiga in meciuri fara importanta! victorii de de acest fel , precum si cu Rapid in cupa ne amagesc si mai mult. Din pacate Poli nici in acest an nu a fost capabila sa se bata ptr. promovare.
    Se pare ca din motive financiare. In plus nici cu lotul actual nu putea emite mai multe pretentii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.