Sute de șoferi, amendați lunar pentru că parchează în zona pietonală din...

Sute de șoferi, amendați lunar pentru că parchează în zona pietonală din centrul Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-65079340">

 

În zona pietonală din Cetate se parchează frecvent, deși, potrivit legii, amenzile pentru astfel de situații sunt cuprinse între 290 și 725 de lei și două puncte penalizare.

Potrivit Poliției Locale Timișoara, pătrunderea cu autovehiculele în zone în care accesul este interzis reprezintă nu numai o încălcare a legii, dar mai ales un real pericol pentru ceilalți participanți la trafic, în special pietoni și bicicliști.

Polițiștii locali au aplicat, în ultima lună, 282 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 81.740 lei conducătorilor auto care au pătruns cu autovehiculele în zona pietonală a orașului.

De asemenea, alți aproximativ 300 de șoferi care au oprit sau staționat pe străzile pietonale urmează să fie sancționați, pe parbrizele autovehiculelor fiind lipite colante autoadezive în vederea prezentării la sediul Poliției Locale pentru întocmirea proceselor verbale de constatare a contravenției.

„Atragem atenția că sancțiunile pentru astfel de fapte pornesc de la 290 și pot ajunge până la 725 lei, cu puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002”, ne-au spus reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Sursa foto: Facebook/Corneliu Vaida

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.