Târguri de Crăciun în Timiș, cu mâncăruri tradiționale și multe activități pe...

Târguri de Crăciun în Timiș, cu mâncăruri tradiționale și multe activități pe toate gusturile

0
DISTRIBUIȚI

Curtea casei Ferch din Deta, aflată pe strada Victoriei nr. 27-29, va găzdui și în acest an, în 18 și 19 decembrie, între orele 10:00 și 18:00, o nouă ediție a Târgului de Crăciun în aer liber. Vizitatorii vor putea găsi decorațiuni de Crăciun, produse tradiționale, obiecte diverse realizate de meșteșugarii bănățeni și alte produse locale, iar în curtea casei se va servi gulaș, preparat după o rețetă tradițională, și ceai cald.

Și în alte gospodării bănățene, vizitatorii se vor putea bucura de atmosfera sărbătorilor de iarnă care vestesc Nașterea Domnului. În data de 1 decembrie, la Zolt va avea loc pomana porcului după tradiții bănățene, cu răchie fiartă și cârnați, și va fi organizat un târg cu vânzare. În gospodăria lui uica Mihai, o veritabilă cuină bănățeană, se vor organiza o serie de evenimente care vor începe în luna decembrie și vor continua în ianuarie, pentru ca vizitatorii să se bucure din plin de atmosfera sărbătorilor de iarnă din satele bănățene. Încă de dimineață, gazda își așteaptă oaspeții cu răchie, vin fiert și o gustare cu ceapă, slănină, brânză și zacuscă făcută în gospodărie, și nu după multă vreme, aceștia vor fi poftiți să se delecteze cu o mâncare făcută la ceaun, cu carn proaspătă de porc.

Diversele produse pregătite după rețete bănățene vor folosi condimente ale tuturor etniilor, care le dau gusturi inconfundabile, iar vizitatorii vor avea și privilgiul de a lua parte, alături de gazdă, la prepararea bucatelor. Caltaboș cu puțin coriandru, cârnați ușor picanți sau murături după vechi rețete, astăzi secrete, sunt doar câteva dintre produsele care vor putea fi cumpărate, alături de alte „specialități” ale zonei: miere, nuci, castane și mere, gemuri, și alte specialități delicioase făcute în gospodăriile sătenilor. Următoarele ospeții sunt programate în 18 decembrie, apoi în 8 și 15 ianuarie. Participarea la un asemena eveniment desfășurat în aer liber costă 100 de lei pentru adulți, iar copiii nu plătesc. Cei care doresc să participe, se pot programa la numărul de telefon 0725 737 841 sau pot merge direct la casa gazdei, aflată în satul Zolt la numărul 10.

Pregătiri pentru Parcul Crăciunului, primul mare festival de iarnă din vestul țării, cu o mulțime de evenimente gratuite și intrare liberă, se fac și la Muzeul Satului Bănățean.


Acesta va fi deschis între 4 și 23 decembrie iar vizitatorii se vor putea bucura de un patinoar, un carusel și trenuleț pentru copii, concerte și spectacole tematice, petreceri pe ponton, ateliere de creație pentru copii, spectacole de lasere, demonstrații culinare tradiționale precum pâinea pe vatră și alte spcialități bine alese, asezonate cu vin fiert, și multe alte surprize, și, pentru prima dată în istoria sa, muzeul în aer liber va fi iluminat și decorat festiv. Transportul va fi gratuit și se va face cu o cursă specială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.