Timișenii care sacrifică porci în propria gospodărie, sfătuiți să testeze carnea înainte...

Timișenii care sacrifică porci în propria gospodărie, sfătuiți să testeze carnea înainte de a o consuma

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au un avertisment pentru cei care sacrifică porcul de Crăciun în gospodărie. Astfel, specialiștii le recomandă să testeze carnea înainte de a o consuma, pentru a depista o eventuală infestare cu trichineloză.

Oamenii se pot infecta prin prelucrarea sau consumul de carne crudă, insuficient preparată termic, a animalelor infestate, cel mai frecvent porci.

Potrivit directorului DSVSA Timiș, Flavius Nicoară, tariful pentru examinarea cărnii de porc pentru consum propriu a unei probe este de 21 lei (plus TVA 19%) porc domestic și 42 lei (plus TVA 19%) la vânat (mistreț).

„Examinarea cărnii de porc în direcția identificării Trichinella spp.


se efectuează de către medicii veterinari de la nivelul circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale (CSVSAO) și medicii veterinari (privați), din circumscriptiile sanitare veterinare teritoriale”, a transmis acesta.

Programul de activitate al punctelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor din zona piețelor agroalimentare este următorul: în perioada 3 – 24 decembrie si 28 decembrie 2021 – 7 ianuarie 2022, de luni până joi de la 08:30 la 17:00 și vinerea între 08:30 – 14:30.

Sâmbăta, programul este de la 09:00 – 15:00 și duminica între 09:00 – 13:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.