Timișoara și celelalte orașe care depind de încălzirea centralizată vor putea împrumuta...

Timișoara și celelalte orașe care depind de încălzirea centralizată vor putea împrumuta bani pentru funcționarea CET-urilor

1
DISTRIBUIȚI

Senatorul Raoul Trifan a anunțat că ieri a trecut de Senat o inițiativă legislativă utilă Timișoarei și altor 24 de municipii care ar putea avea nevoie de soluții de urgență pentru finanțarea termocentralelor.

Trifan a inițiat acest proiect alături de Silvia Dinică și Oana Cambera pentru a permite primăriilor să se împrumute din Trezoreria Statului pentru finanțarea cheltuielilor necesare funcționării sistemelor de termoficare.

După ce inițiativa va trece și de Camera Deputaților și va fi promulgată, administrațiile locale vor avea o „plasă de siguranță” în caz că se ajunge la situația în care vor fi necesare astfel de împrumuturi.

Raoul Trifan susține că aceasta este o soluție necesară din cauza exploziei prețurilor la gazele naturale.

„Bani există.


Statul român stă pe 400 de milioane de euro care zac nefolosite în conturile unei societăți denumite Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE). Acești bani au fost câștigați în anul 2017 într-un litigiu la Curtea de Arbitraj de la Paris împotriva companiei ENEL și ar trebui folosiți exact pentru proiecte de retehnologizare a termocentralelor din România”, a susținut senatorul.

1 COMENTARIU

  1. Ideea nu e sa imprumiti bani ca orbetele pentru incalzire.
    Pentru un timp da o sa functioneze, dar daca tu nu rezolvi problema de la „radacina” o sa fie foarte greu in viitor.
    Colterm-ul trebuie modernizat, cand s-au bagat ultima oara bani in el?
    In alte tari europene de ce functioneaza incalzirea centralizata? Pentru ca au modernizat-o si au avut grija de ea. La noi in schimb toti si toate partidele au capusat-o de aproape ca au lasat doar scheletul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.