Timișorenii pot dona pături și haine pentru oamenii străzii și nevoiași

Timișorenii pot dona pături și haine pentru oamenii străzii și nevoiași

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1098108870">

Timișorenii cu inima mare, care pot și vor să doneze pături, plapume, lenjerii de pat, lenjerii de corp, ciorapi, încălțăminte, haine groase, jucării, alimente ori produse de igienă sunt așteptați zilnic între orele 8 și 16 pe strada Plavoșin nr. 21 (zona Mehala), la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Hainele nu trebuie sa fie noi, însă trebuie să fie curate, iar produsele alimentare și cele de igienă în termen de valabilitate. Hrana și obiectele vor ajunge la persoanele aflate în dificultate din comunitatea noastră, copii și adulți: oameni fără adăpost, migranți, familii nevoiașe, persoane vârstnice singure și fără ajutor.

Din decembrie 2019, timișorenii și-au mai arătat generozitatea în cadrul campaniei de donații „Tu poți renunța?” inițiată de către Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Instituția găzduiește persoane fără adăpost la Centrul de Suport pentru Situații de Urgență și Criză de la Pădurea Verde și în Complexul de Servicii Sf. Francisc (strada Telegrafului nr. 8).

La Pădurea Verde sunt disponibile 21 de locuri, iar pe Telegrafului încă 54, dar în fiecare iarnă se găsesc soluții pentru a caza toate persoanele fără adăpost astfel încât acestea să nu moră de frig în stradă.

Timișorenii care văd persoane aflate pe stradă sau în spații neîncălzite sunt rugate să apeleze serviciul de urgență 112, care ulterior le va redirecționa către adăposturile DASTM din Timișoara.

Toate persoanele care ajung în centre sunt testate COVID-19 și li se efectuează examenul pulmonar, de asemenea sunt deparazitate, igienizate, primesc haine curate, hrană, consiliere, îngrijire și suport psihologic și social.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara asigură dezinfecția spațiilor de cazare cât și materialele igienico-sanitare necesare persoanelor cazate.

Persoanele fără adăpost sunt redirecționate și către adăposturile Fundației Timișoara 89, Federația Caritas prin Azilul de noapte Patern Jordan, serviciile oferite persoanelor fără adăpost fiind completate de acțiunile cu caracter social desfășurate de asociația Isus Speranța României.

Persoana de contact pentru predarea donațiilor pe strada Plavoșin este Corina Eva, telefon 0356/416050.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.