Timișorenii, rugați să păstreze curățenia în zona tomberoanelor. Primăria face o nouă...

Timișorenii, rugați să păstreze curățenia în zona tomberoanelor. Primăria face o nouă deratizare

0
DISTRIBUIȚI

O nouă acțiune de deratizare va avea loc la Timișoara, din 15 până în 30 noiembrie.

Firma Coral Impex SRL, contractată de către Primăria Timişoara, este cea care o va executa cu produsele Deration Pellet – substanţă activă Bromadiolone pentru combaterea rozătoarelor și Colbrom  Pastă – substanţă activă Bromadiolone pentru combaterea rozătoarelor.

Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole) și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății.

Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat și autorizat în conformitate cu  legislația în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecție corespunzător.

Reprezentanții municipalității reamintesc că și locatarii au obligația să ia anumite măsuri pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată.

Astfel, timișorenii trebuie să ia măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării pentru combaterea rozătoarelor.

„Rugăm cetățenii să procedeze la salubrizarea și igienizarea spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, interioare și exterioare clădirilor.


Atragem atenția timișorenilor asupra faptului că sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, au transmis, miercuri, reprezentanții Primăriei Timișoara.

Aceștia mai atrag atenția că amenda este de la  500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice care nu fac deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci).

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a deratizării va fi extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.