Tupeul traficanților de migranți, fără limite Cum au încercat să treacă o...

Tupeul traficanților de migranți, fără limite Cum au încercat să treacă o familie din Irak în Ungaria

0
DISTRIBUIȚI

O familie din Irak, cu doi minori, care a încercat să iasă din țară cu documente aparţinând altor persoane, ajutaţi de doi cetățeni români, a fost depistată de către poliţiştii de frontieră de la Cenad.

În data de 13 noiembrie, la ora 03.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean român în vârstă de 46 de ani la volanul unui autoturism Mercedes, însoțit de un tânăr în vârstă de 26 de ani.


Pe bancheta din spate, în autoturism, se mai aflau două persoane adulte, un bărbat, o femeie și un copil de doi ani,  care s-au legitimat cu acte de identitate eliberate de autoritățile din România.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că există diferențe vizibile de fizionomie între pasageri și fotografiile din documentele prezentate la control.

În urma controlului asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au constat că sub bancheta din spate, la picioarele bărbatului, este ascuns, sub o pătură, un băiat de 13 ani.

Extinzând cercetările, polițiștii de frontieră au descoperit, în bagaje, documente care atestă faptul că persoanele în cauză sunt de fapt o familie de cetățeni irakieni, adulții în vârstă de 37, respectiv 42 de ani și împreună cu cei doi minori sunt solicitanți de azil pe teritoriul României.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe migranți pentru săvârșirea infracțiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe cei doi cetățeni români pentru trafic de migranți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.