Ultimele vești despre autostrada Timișoara-Belgrad. De ce va cumpăra drone Ministerul Transporturilor

Ultimele vești despre autostrada Timișoara-Belgrad. De ce va cumpăra drone Ministerul Transporturilor

1
DISTRIBUIȚI

Noul ministru al Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, a declarat, sâmbătă, la Timișoara, că proiectul autostrăzii spre Belgrad așteaptă finanțare europeană.

„Există un master plan general aprobat în 2016. Acum se află la Bruxelles planul investițional în corelare cu acest master plan pentru perioada 2020-2030. Așa se lucrează sau s-a lucrat, acest plan investițional este de aproximativ 73 de miliarde de euro și este finanțat fie de PNRR, fie de exercițiul bugetar 2021-2027, fie de bugetul național.

Toate lucrările de infrastructură de toate tipurile din România sunt prevăzute în acest plan investițional și care va fi aprobat prin hotărâre de guvern până la sfârșitul anului, el fiind trimis de la începutul lunii noiembrie la Comisia Europeană. Rolul ministerului este ca pe baza celor două planuri să prioritizeze lucrările prinse acolo, să încerce să schimbe ritmul, eu așa îmi privesc mandatul meu”, a explicat noul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Social-democratul a mai precizat că România nu a reușit, ca țară, să termine mai multe lucrări, și au intrat în alte exerciții bugetare.

„Statul are o datorie imensă față de cetățeanul român din perspectiva dezvoltării infrastructurii de transport din România.


Sper, eu sunt un optimist, sper să schimbăm acest ritm, nu pot singur, dar mă bazez pe colaboratori serioși”, a spus, sâmbătă, Sorin Grindeanu.

Ministrul a făcut și un anunț în premieră, după modelul Calea Torontalului, unde când era viceprimar al Timișoarei a dispus instalarea de camere de supraveghere pentru accelerarea lucrrăilor.

„Cumpărăm drone la Ministerul Transporturilor, care se vor ridica pe șantierele patriei și vor transmite live pe site-ul Ministerului Transporturilor modul în care lucrează domnii și doamnele care au câștigat licitațiile, că nu e muncă patriotică”, a mai spus Grindeanu.

1 COMENTARIU

  1. Baga-ti dronele in cur nesimtitule! Sunteti o guvernare praf! Hotii ajunsi din nou la putere! Tara asta are zero perspective cu nenorocitii astia la butoane! Le va fi gandul doar la ciolan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.