Un nou model de amenajare a parcărilor dintre blocuri, testat în zona...

Un nou model de amenajare a parcărilor dintre blocuri, testat în zona Bucovina din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Parcarea de cvartal din zona Bucovina testează un nou model de amenajare a spațiului public din Timișoara, pentru că se recurge la o abordare diferită. Astfel, zonele de parcare nu vor mai fi insule de asfalt, ci vor avea încorporate zone verzi, arbori cu alveole largi, trotuare și accese.

Prima secțiune de parcare a fost finalizată, iar a doua este în lucru și va fi finalizată în cursul acestei săptămâni.

„Ulterior, vrem să intervenim și pe o a treia secțiune pentru care suntem în discuții cu proprietarii garajelor din vecinătate.


În total, vor fi amenajate circa o sută de noi locuri de parcare”, a precizat viceprimarul Ruben Lațcău.

Edilul spune că aceste amenajări sunt absolut necesare pentru a avea un spațiu public plăcut și pentru a reduce poluarea și temperatura în lunile de vară.

„Peste o săptămână va avea loc ședința de consiliu local în care se va dezbate proiectul de HCL privind înființarea serviciul de administrare parcări, care să fie gestionat direct de primărie.

În acest serviciu vom avea o echipă de proiectanți care să creeze parcaje moderne de cartier, care să integreze locuri de parcare cu elemente ce creează un spațiu urban de calitate. De altfel, banii încasați din parcare vor fi utilizați de noul serviciu pentru astfel de noi parcări”, a mai transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.