Un supergrup alcătuit din muzicieni timișoreni debutează la ediția din acest an...

Un supergrup alcătuit din muzicieni timișoreni debutează la ediția din acest an a evenimentului Gala Excelenței Bănățene

0
DISTRIBUIȚI
Horea Crișovan, unul din membrii supergrupului timișorean

Un supergrup alcătuit din muzicieni timișoreni va susține un concert extraordinar în cadrul evenimentului Gala Excelenței Bănățene, care va avea loc în luna decembrie a acestui an. Formația care pregătește deja de ceva vreme acest concert este alcătuită din „veteranii“ Bogdan Bogy Nagy – voce, Horea Crișovan – chitară , Florin „Flocea“ Cvașa – tobe și Victor Miclăuș – bass cărora se adaugă reprezentantul tinerei generații Marcelle Poaty Souami – claviaturi.

„De-a lungul istoriei muzicale a acestui oraș drag nouă, Timișoara, cu siguranță un lucru nu a lipsit: TALENTUL. La acest element important s-au adăugat multiculturalismul, respectul pentru cei care au deschis cu greu drumul spre Marea Muzică, empatia și nu în cele din urmă, simpatia pentru muzicienii cu care am crescut. Bogy, Flocea și Victor sunt alături de mine reprezentanți ai generației de sacrificiu. Ai generației ce a balansat periculos și dureros între cele două lumi: pre și post 1989. La această combinație atentă și atomică s-a adăugat firesc un reprezentant important al generației «iertate» de alb-negrul dinaintea Revoluției – Marcelle Poaty Souami“, a spus Horea Crișovan despre acest supergrup.

Bogdan Puriș, coordonatorul supergrupului timișorean

Printre piesele care se vor auzi la acest prim concert al acestei „găști“ se numără melodii din repertoriul unor trupe care au scris istorie în viața muzicală a Timișoarei, iar coordonatorul acestui supergrup este binecunoscutul realizator de emisiuni radio muzicale Bogdan Puriș, cel care a „nășit“ dealtfel și proiectul RockING, inițiat cu prilejul manifestărilor inițiate pentru sărbătorirea împlinirii a 100 de ani de existență a Politehnicii Timișoara.

„Al nostru melange impar a fost completat cu idei, liant, propuneri de bun simt și observații pertinente de Bogdan Puris – nu am vrea să-l numim critic muzical, deși asta reprezintă, ci doar prieten, sfătuitor și inițiator al acestui proiect ce se vrea a fi de referință în peisajul muzical timișorean.


Nu atribuim niciunuia dintre noi extra-merite sau plusvaloare. Ne-am adunat pentru o cauza nobilă. Pentru a făuri un arc muzical acordat cu timpul prezent. Acest proiect muzical al excelenței bănățene se vrea echidistant dar în același timp personal. Cu discurs sonor original adaptat secolului XXI și vremurilor pe care le trăim. Rădăcinile sunt foarte clar ancorate în continuum-ul glorios și în multe cazuri încătușat pe nedrept al Muzicii Timișorene. Phoenix, Pro Musica, Cargo Post Scriptum și RezidentEX sunt deocamdată alegerile noastre muzicale. În viitor repertoriul acestui supergrup al generației de sacrificiu se va îmbogăți cu piese ale altor artiști minunați născuți în Timișoara și de ce nu cu piese proprii. Am ales reinventarea acestor piese și ne-am imaginat cum ar suna ele compuse din nou în 2021.Deoarece au fost făcute atât de bine la vremea lor,și noi am crescut cu multe dintre ele nu am reușit să le aducem în extrem sau să le adaptăm forțat stilurilor muzicale la modă ci doar să le personalizăm în maniera noastră. Phoenix (Fată verde, În umbra marelui URSS, Nunta), Pro Musica (Glossa, Logica Timpului, Timișoara), Cargo (Ploaia, Nu pot trăi fără tine, Doi pași), Post Scriptum (Lumina și Ecou), RezidentEX (Brigadierii) sunt primele noastre încercări de a imortaliza în această Gala a Excelenței Bănățene un prim episod consistent al acestui TALENT muzical timișorean”, a mai spus Horea Crișovan despre proiectul care va debuta la Gala Excelenței Bănățene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.