Viteza de circulație pe marile bulevarde din Timișoara va fi redusă. Când...

Viteza de circulație pe marile bulevarde din Timișoara va fi redusă. Când intră în vigoare decizia

0
DISTRIBUIȚI

Limita de viteză pe marile artere de ieșire din oraș, care a fost ridicată la 70 de kilometri pe oră la finalul anului 2016, va fi redusă în curând.

„Comisia de circulație de la nivelul Primăriei Timișoara a decis astăzi, ca pe toate sectoarele de drum public din municipiu viteza de circulație maximă admisă să fie de 50 km/oră, începând de la data de 1 Decembrie 2021. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi pentru siguranța participanților la traficul rutier și vizează, de fapt, câteva marile artere de ieșire din oraș, cum ar fi: Calea Torontalului, Calea Aradului, strada Simion Bărnuțiu, bd.


Take Ionescu, bd. Liviu Rebreanu”, a transmis Primăria Timișoara.

O altă decizie aprobată în ședința de astăzi a fost cea de desființare a instalațiilor de semaforizare din cinci intersecții, unde nu se justifică prezența acestora:
– Piața Iuliu Maniu;
– bd. Regele Carol I – str. Iancu Văcărescu;
– str. Dr. Iosif Nemoianu – str. Dr. Liviu Gabor;
– Piața Mărăști;
– str. Mihail Kogălniceanu – str. Avram Imbroane – (Gara de Est).

Semafoarele respective sunt pe intermitent în clipa de față și vor fi date jos, etapizat, până la sfârșitul anului, a transmis municipalitatea. „Este prima etapă dintr-un proces mai amplu de verificare și eficientizare a sistemului de management al traficului, în următoarea etapă fiind testată semaforizarea din alte 15 intersecții. Menționăm că se împlinesc cinci ani de la finalizarea implementării sistemului de management al traficului, dată de la care pot fi operate modificări”, mai spune comunicatul primăriei.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.