„Ziua Z” a DIICOT în vestul țării – peste 60 de percheziții...

„Ziua Z” a DIICOT în vestul țării – peste 60 de percheziții UPDATE 5 La nivel național sunt 457 de percheziții

0
DISTRIBUIȚI

DIICOT a declanșat, în această dimineață, o amplă operațiune la nivel național, în paralel desfășurându-se mai multe acțiuni de anihilare a unor grupări de crimă organizată, acțiune a având numele de cod „Ziua Z”. Și anul trecut, procurorii anti-mafia au organizat o astfel de acțiune.

În vestul țării, polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara acționează în cadrul a cinci dosare în care sunt investigate fapte de trafic de droguri și contrabandă.

Polițiștii împreună cu jandarmii au descins în peste 60 de locații din județele Timiș, Arad și Caraș Severin. În unul dintre dosare este vizată o grupare specializată în contrabandă cu parfumuri. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 DIICOT a anunțat că „la acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave”.

Anchetatorii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

„Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional”, se arată în comunicatul DIICOT.

UPDATE 2 Polițiștii de la Crimă Organizată din Arad au destructurat o grupare de trafic de droguri de risc și mare risc care era coordonată din penitenciarul Arad chiar de doi indivizi condamnați tot pentru trafic de droguri.

În urma perchezițiilor efectuate în mai multe locații din județul Arad, polițiștii au descoperit zeci de kilograme de canabis pregătit pentru a fi livrat, în saci.


Anchetatorii bănuiesc că drogurile provin din mai multe culturi ale grupării. De asemenea, în timpul perchezițiilor au fost găsiți peste 100.000 de euro, cocaină, dar și țigări de contrabandă.

UPDATE 3 Printre acțiunile forțelor de ordine în „Ziua Z” se numără și percheziționarea locuințelor unui bărbat din Timiș cercetat pentru pornografie infantilă.

UPDATE 4 Tot parte din „Ziua Z”, în județul Arad au mai avut loc percheziții pentru destructurarea unei rețele  care vindea parfumuri de lux și bijuterii contrafăcute.

UPDATE 5 O altă serie de percheziții a avut loc în județele Timiș și Caraș-Severin, unde o rețea infracțională cu „dublă specializare”, droguri și contrabandă cu țigări, a fost destructurată de polițiștii bănățeni.

Poliția Română și DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii DIICOT, vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.