2021, an cu premii pentru Aquatim. În ultimele 12 luni a recepționat...

2021, an cu premii pentru Aquatim. În ultimele 12 luni a recepționat lucrări în valoare de 2,7 milioane de euro

1
DISTRIBUIȚI

Societatea Aquatim a obținut anul acesta locul I la categoria „Captarea, tratarea și distribuția apei – Întreprinderi mari” la Topul Național al Firmelor al CCIR. De asemenea, Aquatim a primit premiul I la Topul județean al firmelor organizat de către CCIAT.

„Venitul raportat la numărul de angajați este cel mai bun în țară pentru că investim în digitalizare și angajăm oameni profesioniști”, a precizat, miercuri, directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Aquatim gestionează 2.300 de kilometri de rețele, ceea ce, potrivit lui Vlaicu, înseamnă distanța Timișoara – București – Iași – Satu Mare și retur.

Consumul de apă a crescut ușor în zona casnică și a scăzut în zona industrială, dar nu sunt variații mari.

„Anul acesta am avut o creștere de la 180,4 milioane de euro la 239,5 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene.


Vom investi în 181 de localități din județul Timiș: 22 de stații de tratare a apei, șase stații de epurare, 483 km de rețele de apă și 412 km rețele de canalizare. Aquatim este cel mai mare investitor din județul Timiș”, a declarat directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Acesta a mai precizat că au scăzut de la 40% la 10% costurile cu energia electrică datorită investițiilor făcute.

Aquatim a semnat, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), 21 de contracte, iar alte nouă contracte sunt în diversii stadii.

Anul acesta, Aquatim a recepționat lucrări în valoare de 13,4 milioane de lei. Este vorba despre: extindere rețele canalizare și apă Calea Șagului, tronsonul dintre str. Ovidiu Cotruș și bifurcația Șag-Parța; conducte de apă potabilă și de refulare ape uzate, în zona intersecției variantei de ocolire Timișoara Sud; reamplasare conductă alimentare apă cartier Plopi și lucrări de modernizare în județ: branșamente și racorduri, aducțiuni apă tratată, reparații stații tratare etc.

În curs de recepție, sunt lucrări în valoare de 11,9 milioane lei. De asemenea, în curs de execuție, Aquatim are lucrări în valoare de 6,2 milioane de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.