Druckerii, puştii Politehnicii şi invitaţii lor speciali au împărţit daruri în zece...

Druckerii, puştii Politehnicii şi invitaţii lor speciali au împărţit daruri în zece localităţi din Banat

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-529416057">
Foto: facebook.com/druckeria

Suporterii timişoreni din Druckeria nu s-au dezminţit în acest final de an. Profitând de condiţiile pandemice mai „prielnice” faţă de cele din 2020, fanii viola voluntari s-au deplasat prin Timiş şi Caraş-Severin pentru a aduce un dram de bucurie pentru circa 135 de familii şi 275 de copii care nu se bucură de o situaţie materială bună. Nu au lipsit nici invitaţii de marcă din caravana timişoreană, printre ei numărându-se Cristi Scutaru şi Fane Pantilimon.

Grupele de copii ale Politehnicii Timişoara, împreună cu antrenorii lor, printre ei şi fostul fotbalist de Serie A Paul Codrea, precum şi fotbalistele de la Politehnica Femina, inclusiv vedeta Teo Meluţă, au luat parte la acţiunea prin care suporterii încearcă să vină în ajutorul familiilor nevoiaşe din vestul ţării. La fel ca în anii precedenţi (nu mai puţin de 11!) druckerii s-au mobilizat din timp şi au strâns donaţii, au făcut cumpărături şi au organizat o amplă deplasare împreună cu mai mulţi parteneri din mediul privat.

Pe 20 decembrie s-a ajuns la Birda şi Sângeorge. A doua zi au fost vizitate zone defavorizate din Voiteg iar imaginile surprinse arată că e nevoie de o implicare serioasă, dacă nu sistemică, pentru a schimba viaţa unor comunităţi. Nici Tomnaticul, văzut în ziua 3, nu e lipsit de astfel de probleme. Juniorii polişti au simţit probabil recunoştinţă văzând viaţa semenilor cărora le-a mai însenitat totuşi sărbătorile prin darurile aduse. Ziua 4 trebuia să fie ultima a Acţiunii de Crăciun din acest an, „spiriduşii” viola au revenit la Măureni şi satul Şoşdea, în judeţul bănăţean vecin. În aceeaşi zi Moş Crăciun alb-violet a a ajuns la Tormac şi satele Şipeţ şi Cadăr. Iar pentru că încă mai aveau daruri de împărţit, o parte a voluntarilor a ajuns azi, în Ajunul Crăciunului, tocmai la Jdioara. Printre cadouri s-au numărat alimente, dulciuri, hăinuţe, jucării şi diverse obiecte.

„A fost o acțiune reușită, dar eram convins c-așa va fi, pentru că familia Poli este mare și mereu dispusă să ajute. A dovedit asta încă o dată și vreau să le mulțumesc tuturor pentru donații, implicare și ajutor, sunt convins c-am făcut fericiți și anul aceste atâtea suflete. Mulțumiri lui Brian (n.r. Brian Filimon, fostul jucător al Politehnicii, actual primar al comunei Măureni), preoților din Birda și Voiteg, cât și asistentelor sociale de la Tomnatic și Tormac, pentru ajutorul acordat, mulțumim sponsorilor și mult respect pentru voluntarii Druckeria, mă înclin în fața voastră, Moș Crăciun alb-violet există prin voi”, a spus Adrian Sereţan, secretarul AST Druckeria.

A fost al 12-lea an consecutiv când druckerii organizează Acţiunea de Crăciun, poate unul dintre cele mai mari evenimente caritabile din zona de vest a ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.