ANAF: contribuabilii trebuie să declare veniturile realizate din tranzacționarea NFT

ANAF: contribuabilii trebuie să declare veniturile realizate din tranzacționarea NFT

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Agenția Națională de Administrare Fiscală a elaborat și publicat Broșura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din tranzacționarea jetoanelor nefungibile (NFT).

Persoanele fizice care obțin venituri din vânzarea, pe platforme specializate, denumite blockchain, de conținut sub forma unor fișiere digitale (NFT), în condițiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, au obligația de a declara aceste venituri, indiferent dacă aceste venituri sunt realizate din România sau din străinătate, în Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

În cazul veniturilor obținute de persoanele fizice care tranzacționează creații NFT, altele decât autorii care fac publice spre vânzare creațiile lor, esența tranzacției, respectiv a activității desfășurate/prestate conduce la încadrarea veniturilor obținute în categoriile de venit definite de legislația fiscală în vigoare și la identificarea regulilor aplicabile pentru declararea acestora, precum și pentru calcularea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale datorate.

Materialul elaborat de specialiștii Direcției generale de asistență pentru contribuabili este accesibil pe portalul anaf.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.