Aroganța lui Fritz după ce a „uns” a doua oară oamenii lui...

Aroganța lui Fritz după ce a „uns” a doua oară oamenii lui Robu în CA: „Asta înseamnă democrație. Bine ați venit în realitate!”

0
DISTRIBUIȚI

 

Oamenii fostului liberal Raul Ambruș, repuși în funcție în această toamnă de USR după ce în primăvară au fost schimbați din funcție pe motiv că sunt incompetenți și numiți politic de Nicolae Robu, au ajuns, astăzi, în Consiliul de Administrație de la Societatea de Drumuri Municipale, tot cu sprijinul administrației conduse de Dominic Fritz. Asta pentru că, odată cu intrarea în insolvență a Colterm SA, consiliul de administrație al societății de termoficare nu mai există.

În ședința Consiliului Local Timișoara a fost supus la vot proiectul de hotărâre privind constatarea încetării contractelor de mandate ale membrilor Consiliului de Administrație la Drumuri Municipale Timișoara SA și declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație. Proiectul a iscat un adevărat scandal între consilierii locali. Consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România i-a spus viceprimarului Ruben Lațcău că se putea face o evaluare a membrilor din Consiliul de Administrație de la SDM, iar mandatul membrilor putea fi prelungit.

Consilierul local Dan Diaconu de la PNL a fost de părere că într-o societate performantă, cum este SDM, prelungirea mandatelor poate fi de bun augur. Consilierul liberal Simion Moșiu a remarcat că la Consiliul de Administrație al SDM, deși anul trecut a avut un profit de cinci milioane de lei, iar anul acesta un profit de două milioane de lei, sunt nume noi scoase din joben. „Totul e politic, nu se poate să ne batem joc de munca de ani de zile a celor de la conducerea Drumurilor Municipale.


Acum îi dăm afară pe ăștia ca să aducem niște politruci. Ce se întâmplă, unde doriți să aduceți orașul ăsta?”, a spus Moșiu.

„Domnule Moșiu, ce nu ați înțeles? Ce se întâmplă de ani de zile, este vorba despre politica asta deșănțată, schimbarea unora cu următorii. Deci vorbim despre haloșenia după bani și mulțamurile care trebuie să li se aducă foștilor activiști care au lucrat în toate partidele. Nu e vorba numai despre dumneavoastră. E vorba și despre cei din partidul meu. Se dorește schimbarea cu alții care să culeagă bani deși societatea merge foarte bine”, a afirmat consilierul local Lucian Căldăraru de la PNL.

Consilierul Ovidiu Merean de la USR a spus că „din cele 65 de milioane, cât sunt veniturile societății, majoritatea banilor vin de la primărie”.

Roxana Iliescu a făcut un amendament prin care a propus membrii actuali din CA ai SDM, însă a fost respins. Paula Romocean de la USR a spus care sunt noii membri propuși: Cantemir Pârva (inginer constructor, specialist drumuri), Alin Sîrbu (inginer), Cristian Miclăuș (economist), Alexandru Afronie (avocat), Elena Movilă (inginer constructor), Lucian Suciu (inginer), Mihai Trăilă (inginer), Raluca Buhaș (jurist) și Virgil Gafița (inginer constructor).

„Domnul Miclăuș a mai făcut parte din CA la Colterm, a fost demis și astăzi este nominalizarea USR. E clar că îl recomandă buna performanță de la Colterm. Tot la Colterm, și domnul Alin Sîrbu a fost membru și domnul Lațcău i-a cerut demisia și astăzi este bun pentru SDM și nu pot să mă abțin că sunt niște propuneri penibiluțe”, a spus Adrian Lulciuc, consilier municipal din partea PNL.

El a susținut că numele noilor membri din Consiliul de Administrație al SDM au fost decise la o petrecere, care a avut loc la o pensiune din Chevereșu Mare la care a participat Dominic Fritz și Raul Ambruș.  „Era vorba de Poșta Română sau cancan.ro că nu mai știu unde lucrați”, a venit replica din partea unui coleg.

În discuție a intervenit și primarul Dominic Fritz, la solicitarea lui Lulciuc. „Bineînțeles că susțin această propunere USR. Cum s-a ajuns la această propunere și cu cine mă întâlnesc, când, vă povestesc la un vin dacă am chef, dar nu mă chemați aici la ordine. Observ că na, e foarte frustrant să fiți în această coaliție de opoziție PSD și PNL și, na, decizii care înainte le-ați luat dumneavoastră acum le iau alții. Asta înseamnă democrație. Bine ați venit în realitate!”, a spus primarul Dominic Fritz.

Ulterior, propunerile susținute de Fritz au fost votate de consilierii locali USR și de Raul Ambruș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.