Bugetul Ministerului Transporturilor, aprobat de comisia parlamentară pentru transporturi. Proiectele majore vizate...

Bugetul Ministerului Transporturilor, aprobat de comisia parlamentară pentru transporturi. Proiectele majore vizate pentru finanțare

0
DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că bugetul propus pentru ministerul pe care îl conduce a fost aprobat de comisia parlamentară responsabilă.

„A fost aprobat bugetul Ministerului Transporturilor, acum la Comisia Parlamentară pentru transporturi.


Majoritatea colegilor parlamentari a înțeles importanța dezvoltării infrastructurii. Anul viitor avem la dispoziție peste 17 miliarde de lei. O creștere de 20% față de anul acesta. Peste 9 miliarde de lei reprezintă finanțare europeană, pentru proiecte esențiale de infrastructură. Cu 30% mai mulți bani europeni, față de 2021. Drumul Expres Craiova – Pitești, Autostrada Sibiu – Pitești, A7 – Autostrada Moldova, pe modul rutier. Liniile de cale ferată: Arad – Timișoara – Caransebeș, Curtici – Simeria, București – Giurgiu și legătura cu frontiera. Continuarea lucrărilor la Magistrala 5 a metroului din București și asigurarea legăturii cu Aeroportul «Henri Coandă». Dezvoltarea infrastructurii portuare, la Constanța, dar și la Tulcea. Sunt doar câteva exemple”, a transmis Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.