Cei doi bărbați care au oferit unui polițist de frontieră 10.000 de...

Cei doi bărbați care au oferit unui polițist de frontieră 10.000 de euro pe săptămână, trimiși în judecată pentru dare de mită

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi bărbați, un român și un kosovar, acuzați de comiterea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită. Aceștia i-au oferit unui polițist de frontieră sume impresionante de bani ca să „închidă ochii” la operațiunea lor de trafic de migranți.

„În cursul zilei de 14 noiembrie 2021, cei doi inculpați s-ar fi întâlnit cu un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, împrejurare în care, unul dintre ei, sprijinit de celălalt, în schimbul unor sume de bani (peste 10.000 euro pe săptămână, pe o perioadă nedeterminată), i-ar fi cerut polițistului să nu își îndeplinească corespunzător atribuțiile de serviciu și să permită intrarea mai multor migranți în țară.


Concret, inculpații i-ar fi promis agentului de poliție că-i va remite 100 de euro pentru fiecare migrant, în condițiile în care urmau să fie trecute 25 de persoane odată, de minim patru ori pe săptămână, pe o durata nedeterminată de timp”, spune rechizitoriul întocmit de procurori.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor sume de bani ridicate de la unul dintre inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.