Cod roșu de inundații în Banat. Avertismentul de ultimă oră al celor...

Cod roșu de inundații în Banat. Avertismentul de ultimă oră al celor de la ”Apele Române” UPDATE 2 Localitate fără curent electric

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile au anunțat, pentru a doua zi de Crăciun, cod roșu de inundații în Banat.

”Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Bistra”, se arată în alerta transmisă de cei de la ”Apele Române”.


Avertizarea este valabilă de duminică de la ora 01,00 până la ora 12,00.

Situația poate evolua în următoarele ore în funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice.

UPDATE 1 ISU Caraș Severin a transmis mesaje RO-ALERT pentru cetățenii din localitățile Zăvoi, Băuțar, Obreja, Oțelu Roșu, Glimboca, Rusca Montană.

UPDATE 2 În urma ploilor din ultimele ore, localitatea Rusca Montană este nealimentare cu energie electrica, a anunțat ISU Caraș Severin. Se lucrează pentru remedierea situației. Sunt înregistrate depășiri ale cotelor de inundație pe Bistra și Rusca, însă nu au fost atinse cotele de pericol și, astfel, nu sunt probleme. Lacul de acumulare Poiana Mărului a avut, până acum, capacitatea de a acumula debitele rezultate în urma precipitațiilor. Echipele de intervenție de la Enel au reușit reluarea alimentării cu energie electrică a consumatorilor casnici din Rusca Montană, lucrându-se pentru reconectarea mai multor firme.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.