Comisarul șef Dan Chioreanu, omul de bază al șefului de cabinet al...

Comisarul șef Dan Chioreanu, omul de bază al șefului de cabinet al președintelui CJ Timiș. Cum a căzut pe interceptări în dosarul șpăgilor din vămi

1
DISTRIBUIȚI

Comisarul șef Dan Chioreanu, considerat de către procurorii DIICOT ca fiind liderul grupului infracțional de la Poliția de Frontieră Timiș care făcea trafic de migranți folosind călăuze care erau autorizate în dosare penale care erau deschise cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, are un trecut cu probleme.

Chioreanu a urcat în ierarhie în Poliția de Frontieră, fiind, practic, omul de încredere al lui Iosif Nicoară, zis „Borsetă”, cel care a ajuns să conducă Poliția de Frontieră Timiș. Nicoară s-a pensionat în 2019 din Poliția de Frontieră, unde a ajuns comisar șef, după ce DIICOT i-a retras avizul de poliție judiciară din cauza activităților dubioase ale acestui. După ce s-a pensionat, „Borsetă” a intrat în PNL Timiș, fiind acum în conducerea filialei și șeful de cabinet al președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, care a susținut că l-a ales „pentru capacitatea lui organizatorică”.

Numele lui Chioreanu a apărut, alături de al lui Iosif Nicoară, în dosarele de corupție ale polițiștilor de frontieră și vameșilor de la Stamora Moravița. PRESSALERT.ro a dezvăluit, în 2011, că au fost interceptate discuții în care șpăgarilor din vămi li se cereau diverse favoruri de către Nicoară și echipa.


Chioreanu a fost interceptat în timp ce discuta cu Valerian Dragomir, șef de tură în vama Moravița, după ce i s-au cerut mai multe sticle de whisky și parfumuri, care au fost cumpărate din șpăgi.

La doar câteva minute după ce a predat parfumurile pentru Nicoară, Dragomir a fost sunat de subordanatul acestuia, inspector la vremea respectivă, Dan Chioreanu care, conform interceptărilor i-a transmis că „ştiu că… săracu tot tu eşti vaca de muls… ăăă… ştiu că te-a sunat Simi (subcomisarul Nicoară, n.n.), dar este o chestiune comună”, iar discuţia a continuat.

C.D.: Vreo 4 – 5 sticle poţi?

D.V.: Păi aş, pot…da numai zi-mi ce… să ştiu dacă are acolo.

C.D.: Mă… nu neapărat, îs obligaţii, înţelegi?

D.C.: Aha.

C.D.: …de ale noastre care le dăm! Că-i Bala (Ballantines, n.n.), nu trebe Chivas-uri din astea… din astea normale, ştii…

D.C.: Da, o rezolv! Da… eu intru pe noapte, numai mâine dimineaţă.

C.D. E perfect! E perfect mâine dimineaţă. Şi mă suni tu, mâine dimineaţă.

A doua zi, Chioreanu l-a sunat el pe Dragomir, dar acesta i-a transmis că „n-am reuşit, a fost pustiu pe acolo” (în vama Moraviţa, n.a.) şi a rămas ca în următoarea vineri să-i aducă sticlele cu băutură. Contactat de PRESSALERT.ro, Chioreanu a susţinut la vremea respectivă că „nu am mai primit nici o sticlă. Nu cred că eu am folosit expresia asta cu vaca de muls. Nu e în vocabularul meu”.

După pensionarea lui Nicoară, Chioreanu a preluat conducerea structurii de combatere a migrației din Poliția de Frontieră Timiș. Chioreanu a beneficiat, în ultimii ani, de sprijinul total al chestorului Tiberiu Jim Giurea, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că polițiștii de frontieră din Timiș au fost „artizanii” unor operațiuni ilegale privindu-i pe migranți, dar controalele MAI au stabilit că totul a fost în regulă.

 

 

1 COMENTARIU

  1. astia chiar sunt gainarii …pai fraiere sa cazi in caz pentru cateva sticle de pileala ..in acest caz sunteti vai de mama voastra ,,,va manjiti si cu o inchetata

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.