Concertul Romanian Chamber Orchestra va fi difuzat și de unul din cele...

Concertul Romanian Chamber Orchestra va fi difuzat și de unul din cele mai importante posturi de muzică clasică din lume

0
DISTRIBUIȚI
Romanian Chamber Orchestra

Concertul susținut de Romanian Chamber Orchestra în luna august a acestui an, la Ateneul Român din București, cu ocazia celebrării a 140 de ani de la nașterea marelui compozitor român George Enescu, va fi difuzat și pe renumitul BBC Radio 3, unul din cele mai importante posturi de muzică clasică din lume. Emisiunea va fi difuzată în data de 5 ianuarie 2022.

Romanian Chamber Orchestra este prima orchestră din România care a fost înregistrată video, folosindu-se patru camere de 360 de grade, la o rezoluție de 5.7K, oferind astfel o experiență nemaiîntâlnită până acum de public.


Înregistrarea integrală a acestui concert a avut premiera în prima zi a lunii decembrie, iar masterizarea acestuia a fost făcută de inginerul de sunet timișorean Mihai Neagoe (Mâtz).

Prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național, Romanian Chamber Orchestra este un punct de reper pentru cultura românească. Unicitatea proiectului este redată de structura ansamblului ce reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii. Orchestra este dirijată de către Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai importanți dirijori ai momentului, câștigător al Premiului Grammy (2020) la categoria „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”, pentru albumul ce cuprinde lucrări de Wynton Marsalis înregistrat alături de Orchestra Simfonică din Philadelphia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.