Consilierul local Roxana Iliescu acuză că patrimoniul Colterm a fost preluat ilegal...

Consilierul local Roxana Iliescu acuză că patrimoniul Colterm a fost preluat ilegal de Primăria Timișoara

3
DISTRIBUIȚI

Avocatul Roxana Iliescu, consilier local în Timișoara din partea partidului Pro România, a transmis, marți, că „salvatorii Patriei și ai Coltermului s-au dedat la înșelăciune pentru minim 71.451.498 lei cât s-ar cuveni Colterm, pentru bunurile societății și valoarea investițiilor finalizate sau în curs”.

Aceasta a mai precizat că patrimoniul Colterm a fost preluat ilegal cu titlu gratuit.

„Aflu cu stupoare, dintr-un document oficial transmis de directorul economic al Colterm consiliului local (alt director decât cel care și-a dat demisia în urma presiunilor făcute de băieții deștepți), faptul că acești salvatori aflați vremelnic în fruntea PMT împreună cu păpușile numite în fruntea societății Colterm, consiliați pe bani mulți de Șoșoni și te mai miri cine, în încercarea lamentabilă de a materializa o acțiune nelegală, pe care au croșetat-o cu sârg, mint și ascund documente! Este vorba de preluarea nelegală, cu titlu gratuit, a patrimoniului Colterm! Vă mai amintiți de proiectul de hotărâre stufos, de aproape 900 de pagini pentru care primarul Fritz a convocat de îndată un plen? Vă mai amintiți că l-am rugat pe primar să ne dea un răgaz de câteva zile pentru a studia documentele? Nu a vrut… și nu întâmplator! Pentru că în documentația aia stufoasă, inseraseră documente nelegale! În sutele alea de pagini, erau inclusiv Procesele Verbale de predare-primire cu titlu gratuit și Anexele bunurilor PMT, dar și ale Colterm!”, a transmis, marți, Roxana Iliescu.

Consilierul municipal mai precizează că, „din documentul transmis de Colterm, aflăm, pe scurt, următoarele: băieții deștepți, după semnarea documentelor în 15.10.2021, le-au transmis Direcției economice Colterm fără Anexele care evidențiau inclusiv transferul cu titlu gratuit al patrimoniului societății, care, în mod evident, trebuiau analizate și verificate înainte de a fi semnate; despre conținutul Anexelor, directorul economic a aflat odată cu controlul celor de la ANAF. Totodată se invocă, contrar celor susținute de vicele Lațcău și cum de altfel am susținut și eu de la bun început, faptul ca NU există o Hotărâre AGA prin care să se aprobe transferul gratuit al bunurilor din patrimoniul Colterm în cel al PMT”.

Potrivit Roxanei Iliescu, ulterior, „după ce a intrat în posesia tuturor documentelor și le-a analizat, directorul economic al Colterm susține negru pe alb următoarele: în Anexele cu bucluc sunt cuprinse bunuri care aparțin patrimoniului privat al Colterm, înregistrate în evidentele financiar contabile la o valoare de inventar de 133.113.684,38 lei, din care 48.219.070,18 lei valoare rămasă de amortizat la 31.05.2021 – parte din aceste bunuri fiind sechestrate de ANAF (atenție, asta este o infracțiune: art.


261 Cod Penal – Sustragerea de sub sechestru). Totodată, băieții deștepți au uitat atât de valorile retehnologizărilor/modernizărilor făcute de Colterm din surse proprii – cu valoare de inventar de 2.998.400,06 lei din care valoare rămasă de amortizat 2.723.788,99 lei, cât și de valorile investițiilor nefinalizate făcute de Colterm din surse proprii în sumă de 20.508.639,59 lei”.

Consilierul local estimează că prejudiciul pentru Colterm s-ar ridica la minim 71.451.498,76 lei, „luând în considerare situațiile financiare menționate de directorul economic al Colterm”.

„Să-i văd acum… cu toți Șoșonii și mințile lor încurcate ce vor face, cum îndreaptă situația asta! Și dacă nu o vor face, las și eu aici un articol din Legea 85/2014, în atenția băieților deștepți, salvatori ai Colterm (a se traduce «salvatori», în «gropari», vă rog…)”, mai spune mesajul publicat de Roxana Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Articolul de lege la care face referire spune că „Administratorul judiciar/Lichidatorul judiciar poate introduce la judecătorul-sindic acțiuni pentru anularea actelor sau operațiunilor frauduloase ale debitorilor în dauna drepturilor creditorilor, în cei doi ani anteriori deschiderii procedurii” și că actele de transfer cu titlu gratuit, efectuate în cei doi ani anteriori deschiderii procedurii pot fi anulate pentru restituirea bunurilor transferate sau a valorii altor prestaţii executate.

3 COMENTARII

  1. Adică primăria a luat ceva de la o firmă privată pe care o deține? Nu e de parcă proprietatea primăriei nu e patrimoniu public?

    Eu chiar nu înțeleg care e faza

  2. Ce e greu de înțeles? Într-un stat de drept trebuie să respecți legea!
    Usr a înșelat, a mințit, a încălcat legea, a ascuns documente, a făcut și infracțiuni, totul ca să fure băieții lor deștepți care, culmea, sunt plătiți gras din bani publici, de noi toți.
    Tupeul și prostia la Usr nu are limite!
    Asta e consecința faptului că Timișoara a votat (dacă nu a fost ca la Sectorul 1) să ne conducă incompetenții și impostorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.