Cosmin Tabără nu este de acord cu primarul în privința teraselor închise:...

Cosmin Tabără nu este de acord cu primarul în privința teraselor închise: peste 300.000 de euro „gaură” la bugetul local

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a transmis, marți, că a emis 11 dispoziții de ridicare a unor terase din zona zero a orașului, Piața Unirii și Piața Libertății.

Colegul său din administrație, viceprimarul Cosmin Tabără, nu este de acord cu această decizie.

„Am spus încă din februarie, nu vreau să intru în conflict cu domnul primar, dar eu am o altă viziune.


Mulți (n. r. – proprietari de terase) nu au fost încasați, deși au vrut să plătească. Eu știu că e vorba despre 24 de terase, nu 11, ba că nu poate să treacă mașina de pompieri, ba alte aspecte”, a declarat, marți, viceprimarul liberal.

Cosmin Tabără a mai spus că dacă se vrea schimbarea aspectului acestor terase, trebuie făcut un nou regulament, trebuie puse condiții și un termen de îndeplinire.

„Dar până atunci lasă-i să funcționeze, ia-le banii. A fost un minus la buget de 300 și ceva de mii de euro pentru că nu au funcționat (n.r. – terasele). Viziunea mea este că noi trebuie să aducem cetățenii spre centru, să creăm un vad, să vină magazine de firme, orice magazin de firmă vine unde este vad. Nu s-au încasat banii pentru că nu s-a prelungit avizul de funcționare. Rolul nostru este să rezolvăm problemele și nu să fugim de ele, se puteau lua măsuri să funcționeze, mai ales că au trecut prin doi ani grei, plătesc impozit, plătesc taxe la primărie, noi ne facem taxe și de pe ei”, a spus Tabără.

Edilul a mai precizat că HORECA nu înseamnă doar acea terasă, ci în spatele ei sunt producători, distribuitori etc.

„I-am propus colegului Lațcău să le amenajăm locuri de parcare să poată face aprovizionarea și ziua, a fost de acord. Se invocă motivul că nu încape mașina de pompieri printre terase. Un local și-a pus butoaie în loc de mese, deci soluții se pot găsi. Prima dată trebuie să facem regulamentul (n. r. – de funcționare al teraselor). Ideea este că noi, PNL, nu susținem închiderea lor”, a mai precizat viceprimarul Timișoarei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.