Cu ce argumente au venit avocații ca să le scape de arest...

Cu ce argumente au venit avocații ca să le scape de arest pe fostul deputat Luminița Jivan și fosta șefă a Drumurilor din Consiliul Județean Caraș-Severin UPDATE Decizia instanței

1
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a judecat, astăzi, contestațiile făcute la decizia Tribunalului Caraș Severin de arestare a fostului deputat PSD Luminița Jivan, Maria Paulescu, cea care conducea Direcția de Drumuri Județene din cadrul Consiliului Județean Caraș Severin, și a concubinului acesteia, Ionel Panfilescu. Cei trei au fost audiați prin videoconferință, ei fiind în arestul Poliției Caraș-Severin.

Vă reamintim că suspecții au fost arestați preventiv la solicitarea DIICOT care a acuzat că „după trimiterea în judecată a suspecţilor, în două cauze distincte instrumentate de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, aceștia au continuat sa realizeze scopul infracțional (acela de a accesa bani publici în vederea obținerii unor foloase necuvenite pentru sine), prin noi acte și fapte de natură penală. Astfel, începând cu luna noiembrie 2020, după instalarea în urma alegerilor din luna septembrie a noului președinte al consiliului județean Caraș-Severin, fideli rezoluției infracționale, parte din membrii grupului și-au consolidat poziția în grup, devenind consilierii onorifici ai acestuia, fără a fi remunerați și fără a figura pe statele de plată ale instituției, având ca scop promovarea intereselor personale, prin contractarea achizițiilor publice”.

Avocații au depus documente din care reiese că Jivan și Paulescu au demisionat din funcțiile de consilier onorific al președintelui CJ Caraș-Severin și de șef al Direcției de Drumuri Județene și au susținut că, în această situație, cele două nu mai pot influența în niciun fel mersul anchetei.


Apărătorul Luminiței Jivan a susținut în fața instanței faptul că încheierea prin care s-a dispus arestarea nu este motivată și că „a fost numită consilier onorific la insistențele președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin pentru a-l ajuta pe domnul Dunca în obținerea de proiecte, având experiența sa. Nu este singura care a fost ca și consilier onorific”. Acesta a afirmat și că, la o întâlnire cu primarii de la Consiliul Județean Caraș-Severin, a avut o singură intervenție, dar ulterior procurorul de ședință a explicat că, la acel moment, Jivan nu avea nicio calitate oficială în cadrul instituției pentru a face planuri despre proiecte.

În cazul Mariei Paulescu, avocații acesteia au susținut că nu a vrut decât să apere interesele instituției și din acest motiv nu a plătit facturi către un furnizor și „nu nțelegem de ce ar fi trimis pe mail lui Panfilescu cele patru facturi pe mail în condițiile în care erau concubini și putea acasă să i le arate deschizând mailul sau să le copieze”.

Procurorul de ședință a susținut că se impune menținerea acestora în arest preventiv arătând că există declarații de martori conform cărora, după ce a fost dispusă încarcerarea, s-au făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării pentru ca de pe documente să fie scos numele Luminiței Jivan. Fostul parlamentar a susținut că lasă la aprecierea instanței, în timp ce Paulescu a susținut că nu există faptele de care este acuzată. Curtea de Apel Timișoara a rămas în pronunțare.

UDPATE Curtea de Apel Timișoara a dispus punerea în libertate a celor trei.

1 COMENTARIU

  1. Acum rămâne de cautat daca caracatița a ajuns și la complet?! În România Danilet este exclus pentru postări video, iar tot în România unele persoane sunt cazate în libertate ca urmare a unor magistrați corupți prin definiție!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.