Doi timișeni, arestați preventiv și cercetați penal pentru complicitate la trafic de...

Doi timișeni, arestați preventiv și cercetați penal pentru complicitate la trafic de migranți

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpați, sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la trafic de migranți în formă continuată.

„În fapt, s-a reținut că în perioada 8 – 15 noiembrie 2021, în scopul obținerii unui folos material, constând în contravaloarea unui transport din Timișoara în Austria, cei doi inculpați ar fi acordat ajutor în desfășurarea activității de trafic de migranți, inculpatului S.M., în prezent aflat în stare de arest preventiv, prin comunicarea către acesta a locului de preluare a migranților, prin închirierea a două apartamente în Timișoara unde au fost adăpostiți migranții și ulterior prin transmiterea datelor referitoare la transportul migranților, în scopul trecerii frauduloase de către aceștia a frontierei de stat a României spre țări din Europa de vest”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

În data de 26 noiembrie 2021, inculpații S.J.


și A.F. au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, care a admis cererile şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

Oamenii legii fac precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.