Două importante proiecte turistice, pe „masa de lucru” la CJ Timiș

Două importante proiecte turistice, pe „masa de lucru” la CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI
Traseu Eurovelo

EuroVelo este cea mai celebră rută de ciclism europeană și una dintre cele mai cunoscute din lume, care cuprinde nu mai puțin de 17 trasee de lungă distanță ce străbat întregul continent european. Unul din trasee, care străbate Europa de la vest la est, de la Oceanul Atlantic la Marea Neagră trecând prin nouă țări, prilejuiește turiștilor și o călătorie de-a lungul Dunării, pe un traseu de aproximativ 800 de kilometri, de la Orșova la Constanța, iar un alt traseu traversează trei județe din vestul țării – Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți. Recent, Consiliul Județean Timiș a găzduit o conferință pe această temă, la care au participat reprezentanți guvernamentali, ai mai multor consilii județene și primării, pentru a discuta despre stadiul în care se află aceste trasee și pentru a găsi cea mai bună cale de promovare a acestora.

CJT a lansat și un tur virtual interactiv 360˚, în engleză și germană, care prezintă principalele destinații turistice ale Timișului – Monumente, conace, castele, muzee, case memoriale sau frumuseți naturale ale județului, o inițiativă menită să stimuleze turismul și să atragă un număr cât mai mare de vizitatori. Turul cuprinde atât imagini cât și texte de prezentare, urmând ca pe parcurs să fie actualizată și o secțiune dedicată sectorului HORECA.

„Timișul are multe de oferit în domeniul turistic, însă, în numeroase cazuri, lipsește promovarea. Aceasta a fost și ideea turului virtual, care aduce în casele oamenilor o imagine apropiată de realitate a obiectivelor turistice. Profităm de noile tehnologii pentru a face destinațiile cunoscute unui număr mare de potențiali turiști.


Am convingerea că pe mulți dintre aceștia parcurgerea turului virtual îi va convinge să-și petreacă timpul liber la noi în județ” este de părere vicepreședintele CJ, Alexandru Proteasa.

Un modul realizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, care va prezenta mai multe obiective turistice ale Timișoarei, este în curs de finalizare și va fi integrat în turul virtual la începutul anului viitor.

Turul virtual poate fi accesat la adresa: https://www.cjtimis.ro/turvirtual/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.