Dovada că administrația Fritz știa că nu poate transfera gratuit bunuri din...

Dovada că administrația Fritz știa că nu poate transfera gratuit bunuri din proprietatea Colterm în cea a municipiului Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Administrația condusă de Dominic Fritz are tot mai multe probleme din cauza situației de la Colterm SA, iar informațiile care apar despre deciziile din acest an ridică noi semne de întrebare asupra legalității măsurilor luate. Amenda record de aproape 107 milioane lei încasată de Colterm pentru că administrația Fritz nu a convocat AGA ca să ia o decizie în privința achiziționării certificatelor de CO2 până la termenul limită de 30 aprilie, a cărei legalitate a fost confirmată de Curtea de Apel Timișoara, are un ”concurent” puternic la titlul de cea mai grea explicație de dat pentru actuala conducere a Timișoarei – mutarea fără niciun leu a unor bunuri care erau proprietatea Colterm în proprietatea municipiului Timișoara. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că totul a fost posibil printr-o frază strecurată într-o anexă la o hotărâre de consiliu local în care se făcea referire la o hotărâre AGA a Colterm în care însă nu s-a aprobat transferarea gratuită a bunurilor proprietate Colterm către municipiul Timișoara.

Consultând rapoartele transmise Primăriei Timișoara de către firma de avocatură angajată să asigure consultanță primăriei în problema Colterm, rapoarte pe care administrația Fritz a refuzat să le facă publice, am constatat că și cei Schonherr și Asociații au invocat faptul că trebuie plătiți bani către Colterm pentru respectivele bunuri.


Astfel, în raportul preliminar, din 2 iunie, avocații au avertizat că ”în legătură cu bunurile de preluare este necesar a fi stabilită valoarea contabilă autorizată la care acestea urmează a fi cumpărate de către Municipiul Timișoara. Cu privire la prețul de achiziție al bunurilor de preluare există riscul de a apărea litigii în instanță dacă părțile nu sunt de acord cu prețul de vânzare-cumpărare al acestora”.

Ulterior, în cel de-al doilea raport, problema plății bunurilor Colterm a fost discutată în detaliu în contextul în care se analiza anularea contractelor de concesiune în vigoare la acel moment. ”Este posibil ca operatorul Colterm să solicite cu titlu de despăgubire valoarea neamortizată a investițiilor efectuate cu privire la bunurile din cadrul SACET (i.e. suma ar putea să fie aprox. 130 milioane lei, așa cum am arătat mai sus). Probabil cuantumul exact al despăgubirii ar urma să se stabilească în urma unui litigiu în instanță”. Avocații au atras atenția și asupra termenului limită până la care municipalitatea putea să-și exprime opțiunea de a achiziționa respectivele bunuri.

Ulterior, administrația Fritz a ales să treacă ”din pix”, cu valoare zero, bunuri din proprietatea Colterm în cea a Primăriei Timișoara, manevra fiind investigată acum atât de Curtea de Conturi, cât și de ANAF care avea pus sechestru pe o mare parte din bunurile Colterm.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.