Final de an special: trupa timișoreană Dordeduh susține un concert în Elveția

Final de an special: trupa timișoreană Dordeduh susține un concert în Elveția

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Infinite Beat

Formația timișoreană Dordeduh va susține un concert la sfârștul săptămânii viitoare în Elveția, ultima reprezentație live a trupei din acest an urmând să se desfășoare în data de 11 decembrie în orașul Winterhur în clubul Gaswerk, alături de trupa elvețiană Wazzara.

În ciuda vremurilor neprielnice pentru industria muzicală, membrii trupei timișorene au avut parte de un an cât se poate de special. Trupa alcătuită din Edmond „Huppogrammos” Karban (voce, chitări și alte instrumente), Cristian „Sol Faur” Popescu (chitări, keyboards și alte instrumente), Andrei Jumugă (percuție, tobe, toacă) și Flavius Misarăș (bass) a revenit în atenția melomanilor după nouă ani distanță de la albumul precedent, cu „Har“, un disc mixat de binecunoscutul producător muzical suedez Jens Bogren, care în trecut a colaborat cu nume ca Opeth, Dimmu Borgir, Sepultura, Arch Enemy, At the Gates, Katatonia, Moonspell, Kreator, Devin Townsend sau Ihsahn.

Albumul a avut parte de recenzii favorabile în presa internațională, fiind lăudat în rândul unor reviste și site-uri de prestigiu ca „Metal Hammer” Germania, „Loudersound”, „Sonic Seducer” sau „Metal Hammer” din Marea Britanie, aceasta din urmă publicând un amplu articol dedicat timișorenilor, în cadrul căruia pe două pagini apar și o serie de amănunte inedite despre activitatea formației, povestite chiar de solist.

Primul concert inclus în campania de promovare a albumului „Har”, a avut loc în luna iulie la Arenele Romane din București, unde alături de membrii trupei timișorene au mai cântat Bucovina și Neon Prophecies.


În data de 13 august, formația a susținut un concert în cadrul legendarului festival Brutal Assault din Cehia, iar o zi mai târziu timișorenii au susținut un recital în cadrul festivalului Electric Castle la Cluj. Seria concertelor a continuat cu un recital în Ungaria, în cadrul festivalului Fekete Zaj, iar în luna septembrie artiștii timișoreni au fost invitați să susțină un concert în cadrul Prophecy Fest, eveniment desfășurat într-o peșteră din Germania. Planurile formației pentru anul viitor sunt cât se poate de speciale, trupa anunțând deja că va susține concerte în cadrul festivalurilor Artmania (Sibiu) și Rockstadt Extreme Fest (Râșnov – Brașov).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.