A fost avizată varianta de traseu pentru Centura de Vest a Timișoarei

A fost avizată varianta de traseu pentru Centura de Vest a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, în cadrul ședinței Comisiei Tehnico-Economice a CNAIR, a avizat varianta 1 de traseu dintre cele patru propuse inițial pentru Centura Timișoara Vest.

Varianta de traseu avizată în luna noiembrie are o lungime de aproximativ 14 km și traversează localitățile Timișoara, Săcălaz și Utvin.

Sunt prevăzute patru noduri rutiere: la intersecția cu DN 69 (Timișoara – Arad) și centura de ocolire Timișoara Nord, la conexiunile cu DN 6 (Timișoara – Cenad), cu DN 59A (Timișoara – Jimbolia) și cu Timișoara printr-un drum de legătură.

Proiectul are ca scop construirea unei variante de ocolire a orașului din zona intersecției DN 69 (Timișoara – Arad), cu DJ 591 (unde se va lega cu varianta de ocolire Timișoara Sud, acum în construcție), ce va înconjura orașul prin vest, rezultând astfel închiderea inelului de centură a Timișoarei.

De asemenea, șoseaua va avea nouă poduri și pasaje.

În perioada următoare, vor avea loc și alte studii necesare pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate, contractul fiind derulat de S.C.


SEARCH CORPORATION SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.