Fost poliţist de frontieră din Timişoara, condamnat pentru luare de mită, găsit...

Fost poliţist de frontieră din Timişoara, condamnat pentru luare de mită, găsit în Germania

1
DISTRIBUIȚI

Fostul poliţist de frontieră din Timişoara, Nicu Fiat Mihăiţoaia, condamnat pentru luare de mită și trafic de influență, care se sustrăgea pedepsei, a fost găsit în Germania.

Polițiștii Direcției de Investigaţii Criminale și cei ai Serviciului Investigaţii Criminale Timiș, în cooperare cu autoritățile judiciare germane, prin rețeaua ENFAST, au reușit depistarea unui bărbat de 46 de ani, în Germania, în localitatea Karlsruhe.

Surse judiciare au declarat că este vorba de Nicu Fiat Mihăiţoaia, fostul polițist de frontieră condamnat pentru luare de mită și trafic de influență.

Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare, de Tribunalul Timiș, fiind condamnat definitiv la 6 ani de închisoare.

Potrivit Poliției Române, bărbatul a fost încarcerat la data de 1 decembrie 2021, în Germania, iar acum sunt în desfășurare formalitățile în vederea predării către autoritățile române.

Schimbul de informaţii a fost realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Mihăiţoaia a fost prins în 2016, în urma unui flagrant.


El era delegat în dosarul DIICOT în care denunţătorul său e cercetat şi chiar a redactat ordonanţa prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar în cazul său. Fostul polițist a fost în timp ce primea o tranşă de 7.000 euro din banii ceruţi. Conform înţelegerii anterioare, persoana cercetată în dosarul penal aflat pe rolul DIICOT urma să mai remită suspectului şi restul de 400 de euro, până la suma negociată de 13.000 de euro, potrivit procurorilor.

1 COMENTARIU

  1. Toți cunoscuții lui Nicu Mihăițoaia au fost șocați că polițistul este acuzat de luare de mită și trafic de influență tocmai când era luat în colimatoriu un alt polițisti pentru fapte similare. Cunoscuții lui Nicu Mihăițoaia nu pot să creadă nici în acum că polițistul ar fi săvârșit faptele de luare de mită și trafic de influență.
    Este recomandat ca inspectorul șef Petecel să țină ședințe în care să atragă atenția la modul cel mai serios polițiștilor despre gravitatea acestor fapte și totodată să se delimiteze ferm de astfel de practici, care nu fac cinste poliției.
    Deci domnule Petecel aveți privilegiul să luați cuvântul. E un moment potrivit. Domnule Petecel?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.