Fostul director al STPT, acuzat de viceprimarul Ruben Lațcău că a făcut...

Fostul director al STPT, acuzat de viceprimarul Ruben Lațcău că a făcut zeci de angajări inutile

1
DISTRIBUIȚI

După protestul spontan al șoferilor de troleibuz din această dimineață, viceprimarul Ruben Lațcău a declarat că săptămâna viitoare vor fi închise toate restanțele către STPT prin plata ultimelor bonuri de masă restante, salariile fiind acum la zi.

„Problema nu este cu Primăria Timișoara, care este la zi cu plata către operator. Problema principală este cu Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, unde este o dispută de un an și jumătate în legătură cu calculul plății facturilor.


Există cheltuieli care au explodat în STPT, ca să vă dau un exemplu, anul trecut în campania electorală au fost angajați peste 70 de oameni. Din 2019 până astăzi am ajuns de la 900 de angajați la 1.100 de angajați. Evident că acești 200 de angajați, care sunt angajați TESA, neproductivi, au mers pe o cheltuială salarială care a crescut. Banii din încasările directe au scăzut și din cauza pandemiei, care a dus la scăderea folosirii transportului în comun”, a declarat, marți, Ruben Lațcău.

Viceprimarul a mai precizat, legat de problemele de la STPT că atât la această societate cât și la SMTT a existat un management defectuos. La STPT a fost schimbat recent directorul, iar Lațcău spune că același lucru s-ar putea întâmpla și la SMTT dacă actualul director, Ioan Goia, nu își schimbă atitudinea.

„Ne-am uitat peste angajările care s-au făcut în ultimii doi ani și sunt mai multe care ridică semne de întrebare. Va fi nevoie, la începutul anului viitor, să ne gândim la o restructurare care să elimine din societate această pătură politico-clientelară, care a fost adusă de vechiul director, de domnul Bitea, care nu își justifică economic existența. Nu vorbim de șoferi, de vatmani, ci de personal TESA. Avem aproape atâția oameni în birouri câți avem la volanelor tramvaielor și autobuzelor. 65-70% din bugetul STPT merge în clipa aceasta pe salarii”, a mai spus edliul Timișoarei.

1 COMENTARIU

  1. Păi nu tot pentru acest gen de îndeletniciri are dosar penal la DNA? Oferire de posturi în schimbul voturilor.
    Se pare că e specialist în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.