Fritz acuză că primăriile din Timiș conduse de USR-iști nu au primit...

Fritz acuză că primăriile din Timiș conduse de USR-iști nu au primit niciun leu din fondul de rezervă al Guvernului UPDATE Reacția liberalului Ben Oni Ardelean

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei Dominic Fritz spune că patru localități din județul Timiș, printre care și Timișoara, nu au primit vineri bani din fondul de rezervă al Guvernului.

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a spus vineri seara că în județul Timiș, din 99 de comune, orașe și municipii, patru n-au primit nimic: „Zero, nada, niente: Timișoara, Dumbrăvița, Foeni și Cenad. Coincidența coincidențelor, tocmai cele patru primării din județ conduse de primari USR PLUS”.

Acesta întreabă pe Facebook ce semnal vrea să transmită guvernul cetățenilor din aceste patru localități bănățene: „Că sunt pedepsiți pentru cum au votat la alegerile locale?”.

Dominic Fritz susține că aceasta e „dovada că această coaliție nu are un proiect pentru țară, doar pentru propriile-i interese”. Primarul spune că banii din care este alcătuit fondul de rezervă vin și din contribuțiile locuitorilor din cele patru localități.

„Iar parlamentarii PSD-PNL din Timiș au fost votați și cu voturile timișorenilor, dumbrăvițenilor, foenenilor și cenădenilor. Ale cui interese reprezentați la București, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Alina Gorghiu și Ben Oni Ardelean?”, a adăugat el.

Vă reamintim că, în noiembrie, Primăria Timișoara a primit aproape 11 milioane de euro de la Guvern pentru a avea bani să cumpere gazul metan necesar pentru funcționarea Colterm în perioada de iarnă.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Guvernul României a alocat vineri 1.029.189.000 lei din Fondul de rezervă bugetară pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale.

„Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor Județene și a autorităților locale, prin Instituția Prefectului din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care trebuie efectuate până la sfârșitul anului 2021.


Totodată, autoritățile publice locale au cerut fondurile pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE”, a transmis MDLPA.

UPDATE Deputatul PNL Ben Oni Ardelean a reacționat, rapid, printr-un comentariu la postarea lui Fritz de pe Facebook. ”Faptul că populismul și tastatul pe Facebook v-a consacrat, nu este deloc o noutate. Însă, vă aduc aminte că Primăria pe care o conduceți (foarte stângaci, e drept) a primit în urmă cu o lună, cea mai mare sumă din fondul de rezervă al Guvernului – aproape 54 milioane de lei. Bani care ar trebui să fie cheltuiti pentru compensarea plăților la facturile de gazele naturale furnizate către Colterm (companie pe care o resuscitați excelent și căreia i-ați adus o amendă istorică). În același timp, vă reamintesc că ieri ați mărit taxele si impozitele timișorenilor, într-o manieră demnă de cărțile lui Marx. Deci presupunem că orașul va înflori în urma colectării adoptate de către dvs. Domnule primar, vă recomand cu căldură să ieșiți din această sferă populistă și din biroul cald de pe C.D. Loga. Timișoara stagnează și se îngroapă accelerat în mizerie, gropi și frig, iar acest lucru vi se datorează strict dvs. și echipei de “specialiști reformatori”, fără pic de viziune, cu care ați umplut Primăria. Reveniți-vă, vă rog! O seară bună și sărbători fericite”, a scris liberalul.

1 COMENTARIU

  1. Ai devenit lobbyistul investitorilor in imobiliare? Doar asa se poate explica reactia. Dar si populismul ieftin ANTITAXE, că deh… cine vrea sa plateasca taxe sporite? Nici macar bastanii cu vile din Rozelor sau dezvoltatorii imobiliari cu profituri de milioane. In rest, subscriu ca nu prea se vad progresele din Primarie, dar sa nu uitam ca majoeitatea domeniilor grele sunt la colegul Dvs de partid Vicele Tabără…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.