Impozite locale pentru 2022, majorate de USR Timișoara cu ajutorul liberalului exclus...

Impozite locale pentru 2022, majorate de USR Timișoara cu ajutorul liberalului exclus Raul Ambruș. Ce a primit în schimb

1
DISTRIBUIȚI

Contribuabilii vor plăti taxe și impozite mai mari de anul viitor. Aleșii locali au aprobat majorarea în ședința on-line care a avut loc joi după-amiază.

Proiectul a fost dezbătut zeci de minute de consilierii municipali și a trecut cu 13 voturi ale celor de la USR, iar un vot a venit de la Raul Ambruș, pe care PNL l-a exclus din partid.

La finalul lunii octombrie, scumpirea impozitelor a mai intrat în plenul Consiliului Local Timișoara. A căzut inițial la vot, apoi a fost aprobată în cadrul aceleiași ședințe. Procedura a fost atacată în contencios administrativ la Prefectura Timiș de către consilierul Radu Țoancă de la PSD. Apoi, și PNL a cerut prefecturii să verifice legalitatea votului.

În cele din urmă, proiectul a fost retras.

Joi, votul a fost reluat și cei mai afectați vor fi proprietarii persoane fizice, deținători de spații nerezidențiale, care vor avea de plătit impozite pe clădiri de trei ori mai mari, la nivelul celor plătite de proprietarii persoane juridice.

„Trădătorului” Raul Ambruș i-a fost votat un amendament, și anume acordarea bonificației de zece la sută firmelor care își achită impozitul integral până la 31 martie, facilitate care s-a acordat în 2021 la propunerea PNL și care acum a fost scoasă din proiectul de hotărâre.

De asemenea, la propunerea consilierului local Paula Romocean de la USR, de anul viitor va fi posibilă scutirea de la plata impozitelor auto pentru revoluționari, precum și scutirea, vreme de cinci ani, a celor care au executat lucrări de intervenție la clădiri pentru creșterea performanței energetice.

Din cauza unor probleme tehnice, votul electronic nu a fost posibil în ședința de joi după-amiază.

La numărătoarea inițială, erau doar 13 voturi, insuficiente pentru ca proiectul să treacă.

Consilierul local Aida Szilagy de la USR a fost mirată că sunt 13 voturi și nu 14, chiar dacă partidul are 13 consilieri în Consiliul Local Timișoara.

Desigur, la aceștia se adaugă și votul lui Raul Ambruș, care a fost dat afară din PNL.

„Dar de ce 13, votul meu l-ați trecut? Noi suntem 14!”, a întrebat Aida Szilagy.


Viceprimarul Cosmin Tabără i-a răspuns: „Care dumneavoastră sunteți 14? Ați făcut adeziune (n.r.  – cu referire la Raul Ambruș)? Știam că sunteți 14, doamna Aida, știam deja.”

Răspunsul venit de la Szilagy a fost uluitor: „Da, și dumneavoastră sunteți restul.” Nici Tabără nu s-a lăsat: „Da, noi știm că suntem restul, mulțumim mult. Din cauza asta, că ne considerați resturi, nu ies niciodată ideile noastre”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.