Josef Kappl îi răspunde lui Nicu Covaci pe tema concertului aniversar Phoenix:...

Josef Kappl îi răspunde lui Nicu Covaci pe tema concertului aniversar Phoenix: „Cu cât tăcem noi mai mult, cu atât mai mult se umflă-n pene Covaci“

5
DISTRIBUIȚI
Josef Kappl (dreapta), alături de Ovidiu Lipan Țăndărică și Mircea Baniciu

Josef Kappl, binecunoscutul compozitor și basist care a făcut parte din formația Phoenix a reacționat la declarațiile lui Nicu Covaci de ieri, când acesta a afirmat că la aniversarea trupei de anul viitor nu îi va invita pe membrii formației care l-au „trădat” de-a lungul timpului.

„După ce am citit articolul din PRESSALERT.ro mi-am șoptit în barbă: «AJUNGE COVACI!!! Acum s-a umplut paharul și trebuie să reacționez!» Ca urmare vreau să clarific unele lucruri, pe care le-am tratat până acuma cu discreție, pentru a nu împroșca și mai mult cu noroi legenda pe care am creat-o împreună în anii ‘70. Dar văd că, cu cât tăcem noi mai mult, cu atât mai mult se umflă-n pene Covaci! Noi nu am trădat pe nimeni ci ne-am despărțit la timp de cel care, după evadarea din țară, ne-a tratat ca pe sclavi, ne-a mințit și ne-a amenințat după ce i-am atras atenția asupra situației grave în care ajunsesem prin datoriile pe care le-am cauzat prin neachitarea chiriei și a facturilor pentru telefon, electricitate și multe altele, prin lipsa banilor.


Prima minciună: «Pe Baniciu nu l-am luat în Germania pentru că n-a venit la întâlnirea din ziua evadării». Realitatea a dovedit cu timpul, că Baniciu nici nu făcea parte din planul evadării ci în locul lui, fusese avizat de Covaci Moni Bordeianu, ca să vină în Germania, în momentul în care va fi anunțat de succesul evadării noastre. A doua minciună: «Vom participa la festivaluri mari, vom cânta în deschidere la concertele turneului Status Quo, vom avea multe concerte, etc, etc.» Timpul trecea fără să se întâmple ceva, iar noi eram ținuți izolați în casa în care locuiam astfel încât să avem cât mai puțin contact cu presa și cu muzicieni din localitate, ca nu cumva să ne vină alte idei. Nu aveam bani și nu exista nici o perspectivă. Ajunsesem la un moment dat să nu mai avem nimic de mâncare, în timp ce Covaci era bine aprovizionat pe ascuns. Deci venise momentul să ne trezim la realitate și să acționăm! În afară de asta și cele două «cărți» scrise de Covaci sunt presărate cu neadevăruri, exagerări și torsiuni! Mulți și-au dat seama de aceste lucruri, dar există, din păcate, și mulți care le cred! Faptul că noi, cei din «formula de aur» a Phoenixului nu vom fi invitați la aniversarea 60 a trupei, nu ne afectează de loc, dragă Covaci, în primul rând pentru că aniversarea noastră s-ar socoti din 1971, nu din 1962, iar în al doilea rând rămânem cruțați de multe momente penibile pe care le-ai creat și le creezi în continuare pe scenă, ca acordaje interminabile ale chitarei și atitudinea față de public! AVE!“, a transmis Josef Kappl.

5 COMENTARII

  1. @Adrian daca nu ai argumente pentru a critica taci-decat sa jignesti! Joseph Kappl este totusi o persoana publica care si-a dovedit pe deplin de-a cursul anilor calitatile sale de adevarat muzician profesionist,care ,te fac atent,nu este expirat si mai are inca ceva de spus!Fac pariu ca d-ta esti un gunoi uman,frustrat si needucat,,care ca un laș,se ascunde in spatele unui Nickkname si aruncă cu lături!Rușine!
    Asta ti-o spune un muzician profesionis/,music producer din Olanda,care are un nume,Dan HERFORD!

  2. Domnilor (unii doar ) , Phoenix este o legendă și a bucurat sufletele cătorva miloane de romăni , cel puțîn în anii 60-70 . Ce facem acum ? Aruncăm cu noroi ? Ne facem avocații unuia sau altuia din membrii trupei ? Un lucru e cert , N Covaci a jignit dea lungul anilor aproape toți membrii trupei prin declarații defăimătoare . Nici nu mai contează dacă a avut sau nu dreptate . Nu jignești colegi cu care ai lucrat și te-ai afirmat și ai avut succes . Adică toți sunt proști și urăți doar el e deștept și frumos ! Urăt gest . Corectă intervenția lui Kapll .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.