La mulți ani, Vlady Cnejevici! Îndrăgitul muzician împlinește azi 59 de ani

La mulți ani, Vlady Cnejevici! Îndrăgitul muzician împlinește azi 59 de ani

0
DISTRIBUIȚI

Clăparul Vlady Cnejevici împlinește astăzi frumoasa vârstă de 59 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani!

Născut în data de 13 decembrie 1962, în Timișoara, ca fiu al reputatului rapsod popular Laza Cnejevici, artistul a făcut parte dintr-o serie de trupe binecunoscute ca Progresiv TM, Compact, Pasărea Colibri, Laura Stoica Band, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Pasărea Rock și a colaborat cu o serie de artiști ca Mircea Baniciu, Mircea Vintilă sau Teo Boar.

„Primele amintiri despre muzică le am de pe la vârsta de trei ani, când Laza, tatăl meu exersa la acordeon alături de un magnetofon Tesla.


Era fascinant pentru mine să văd mașinăria aia cu lămpi cum se învârte și scoate sunete. Puteai să pui pe viteză mică și atunci sunetul se denatura și era haios să asculți…. «Ob-la-di, Ob-la-da» din repertoriul celor de la The Beatles a fost primul cântec pop care m-a marcat, la grădiniță fiind. Prima oară am apărut pe scenă la vârsta de 7 ani, când am dirijat corul Școlii Lenau. Eram așa de emoționat încât am vrut să încep cu fața la public! A sărit învățatorul și m-a întors…” a povestit muzicianul.

Ca și colaborator, de-a lungul anilor, Vlady Cnejevici a „pus umărul” la realizarea multor material discografice din repertoriul unor artiști consacrați, iar anul trecut a lansat primul său album de autor, Ieri și azi.

„Este primul meu album la care lucrez de ceva ani. Situația asta cu pandemia… pentru mine a fost un avantaj căci am reușit să-l termin. Mă bucur că în sfârșit, după atâția ani am reușit să scot și eu. După ce am făcut peste două sute de albume cu alți artiști ca producător sau ca și colaborator, mă bucur că am reușit în final. Acest disc l-am făcutr gândindu-mă cam ce mi-ar place mie să ascult în mașină. Adică diversitate. Pentru că eu nu cânt cu vocea, am ales ca soliști prietenii mei cei mai buni care sunt și care au fost“, a spus Vlady Cnejevici, care îi are ca invitați pe disc pe Leo Iorga, Ioan Gyuri Pascu, Laura Stoica, Mircea Baniciu, Adriana Antoni și Alex Mușat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.