Viceprimarul Lațcău justifică reducerea vitezei la 50 km/h pe anumite artere: la...

Viceprimarul Lațcău justifică reducerea vitezei la 50 km/h pe anumite artere: la Timișoara mor în medie 10 persoane anual în accidente rutiere

0
DISTRIBUIȚI

Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, între 2017 și 2019 în Timișoara au avut loc 1.350 de accidente cu peste 1.600 de persoane implicate. 1.380 au avut răni ușoare, 225 răni grave și 31 au murit. Există o medie de 10 morți pe an în trafic.

„Hărțile pe care le vedeți în imaginile alăturate reprezintă accidentele ce au avut loc în Timișoara între 2017 – 2019. Icoanele galbene sunt accidentele cu victime, iar cele roșii reprezintă accidente cu răniți grav sau decese. Nu există zone sau cartiere sigure. De ce? Care este cauza pentru care numărul de răniți și accidentele cresc în fiecare an? Un motiv este viteza excesivă. Un alt motiv este nerespectarea cvasi-generală a legislației rutiere”, a transmis, joi, Ruben Lațcău. Recent, administrația a decis revenirea la limita de viteză de 50 km/h pe toate străzile din oraș, după ce în ultimii ani pe câteva artere aceasta fusese ridicată la 70 km/h.

Astăzi s-au înregistrat 960 de treceri pe roșu în 10 intersecții de la ora 00 la ora 16, a dezvăluit viceprimarul.

„Avem 160 de intersecții semaforizate în Timișoara, extrapolând de la cifrele de mai sus numărul trecerilor pe roșu este pur și simplu amețitor. Nu putem să continuăm în același mod, nu putem să creștem viteza pe străzile din oraș știind că asta va crește și numărul de morți. Lipsa unui cadru legal care să permită Poliției Rutiere să folosească radarele și camerele primăriei, a unei colaborări eficiente între instituțiile de control și autoritățile locale, ne-au dus în situația aceasta în care șofatul în Timișoara a devenit un sport periculos și adesea sângeros.


Am cerut o analiză mai pe larg în centrul de management al traficului pentru toate intersecțiile pe care le supraveghem și voi trimite acest raport atât la Poliția Rutieră cât și îl voi face public”, a transmis, joi, viceprimarul Ruben Lațcău.

Conform edilului, sunt 10 intersecții supravegheate de 37 de echipamente, în medie sunt 1.500 de treceri pe roșu pe zi în aceste intersecții din tabel.

Lațcău nu a răspuns, însă, criticii fostului viceprimar liberal Dan Diaconu, care consideră că pe marile artere de ieșire din oraș limita de 70 km/h putea fi păstrată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.