Ludovic Orban a anunțat înființarea unui nou partid: Forța Dreptei. Formațiunea politică...

Ludovic Orban a anunțat înființarea unui nou partid: Forța Dreptei. Formațiunea politică va avea din start 17 parlamentari

0
DISTRIBUIȚI

Fostul lider liberal Ludovic Orban a anunțat înființarea unui nou partid, „Forța Dreptei”. „Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta – liberalism, conservatorism și creștin-democrație”, a spus Orban.

„Am luat decizia de a pune bazele unei noi construcții politice de centru-dreapta. Noi considerăm că este o obligație democratică și morală de a continua să reprezentăm cetățenii români care ne-au votat, după ce conducerea PNL a decis să nu-i mai reprezinte, ci să fie a cincea roată la căruța PSD. Este o necesitate politică. Nu există nicio formațiune politică, cu adevărat de centru-dreapta”, spune Ludovic Orban.

Numele noii formațiuni este „Forța dreptei”, numele moțiunii cu care Orban s-a prezentat la congresul PNL.

„Acest nume și programul politic e un angajament să punem în practică programul de reforme, de modernizare.


Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor, valorilor și soluțiilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta – liberalism, conservatorism și creștin-democrație”, adaugă Orban.

„Astăzi vom semna actul constitutiv și luni vom depune documentele de înregistrare a partidului Forța Dreptei la Tribunalul București. Am decis ca inițiatorii să fie parlamentarii, din motive de procedură, pentru că dacă am fi inițiat partidul cu toți cei care vor să vină probabil ar fi fost extem de complicat din punct de vedere procedural și ar fi durat mult mai mult. Obiectivul nostru pe 2022 este foarte ambițios, dorim să construim un partid cu largă aderență în societate, să avem cel puțin 25.000 de membri, să avem organizații în toate județe”, a mai spus Ludovic Orban.

Din noua formațiune urmează să facă parte și 17 parlamentari, foști liberali care au preferat să rămână alături de Orban, iar acesta este convins că și alți parlamentari vor veni în partid: „Starea de nemulțumire în grupurile parlamentare ale PNL este în creștere constantă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.