MAE anunță noile condiții de intrare în Austria

MAE anunță noile condiții de intrare în Austria

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile austriece au revizuit condițiile de intrare în Austria, în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit MAE, începând cu data de 20 decembrie, intrarea pe teritoriul Republicii Austria va fi permisă cu prezentarea unor documente. Astfel, pentru persoanele vaccinate cu schema completă sunt necesare un certificat de vaccinare cu un ser autorizat și dovada efectuării dozei booster.

Persoanele vaccinate cu schema completă, dar fără doza booster trebuie să aibă un certificat de vaccinare cu un ser autorizat și rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecția cu virusul SARS CoV-2.

Pentru persoanele vindecate sunt solicitate un document care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării și pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare și rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR.

Persoanele vaccinate sau vindecate care nu prezintă rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 sau dovada efectuării dozei a 3-a/booster vor sta în carantină pentru o perioadă de 10 zile.


Măsura carantinei poate fi încheiată de îndată ce persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele care nu îndeplinesc niciuna dintre condițiile solicitate trebuie să se înregistreze prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) și vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, începând cu ziua a cincea, dacă persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt exceptate de la noile măsuri următoarele categorii de persoane: copiii cu vârsta de până la 12 ani, persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate și care prezintă documente justificative în acest sens și femeile însărcinate, membrii personalului misiunilor diplomatice, consulare sau ai organizațiilor internaționale, precum și membrii acestora de familie cu care locuiesc în aceeași gospodărie.

MAE mai anunță că, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, autoritățile austriece pot adopta măsuri suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.