MAE: Autoritățile elene au revizuit condițiile de intrare în Grecia

MAE: Autoritățile elene au revizuit condițiile de intrare în Grecia

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile elene au revizuit condiții de intrare în Grecia, a anunțat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat al MAE, începând din 19 decembrie și până la data de 10 ianuarie 2022, intrarea pe teritoriul Republicii Elene va fi permisă cu respectarea cumulativă a următoarelor condiții:

-completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de proveniență. Formularul este accesibil aici: https://travel.gov.gr/#/;
-prezentarea, la intrarea pe teritoriul elen, a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS CoV-2.


Testul poate fi de tip PCR, efectuat în ultimele 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen, sau antigen (rapid), efectuat cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Ambele tipuri de teste trebuie efectuate în laboratoare de referință din statul de origine sau de tranzit, ori în laboratoare publice sau private, certificate de autoritatea națională din statul respectiv. Sunt exceptați de la obligativitatea prezentării unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 minorii cu vârsta de până în 5 ani.

Totodată, MAE anunță că persoanele care intră în Grecia și sunt diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 la testările rapide efectuate, algoritmic, la punctele de control al trecerii frontierei sau cele care se infectează în timpul șederii pe teritoriul elen vor fi supuse măsurii carantinei pentru o perioadă de 10 zile (în cazul persoanelor nevaccinate), respectiv pentru o perioadă de 7 zile (în cazul persoanelor vaccinate cu schema completă, cu condiția trecerii unui număr de 14 zile de la ultima doză/doza unică) la reședință sau în locații anume desemnate.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.